0
Evroliga

Kosarka Kosarkaska Liga Srbije Play Off season 2017-2018 Partizan v Crvena Zvezda (Game Two II) Nigel Williams-Goss Belgrade, 30.05.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

VILIJAMS-GOS ODUŠEVIO NAVIJAČE: ‘Dosta gledam Partizan, imaju posebno mesto u mom srcu!’

Objavljeno: 22.03.23 u 17:24

Navijačima je ostao u srcu.

Kroz ekipu Partizana godinama su prolazili brojni stranci, a pojedini su ostavili neizbrisive tragove u srcima ‘crno-belih’. Jedan od takvih bio je svakako i američki plejmejker Najdžel Vilijams-Gos koji je branio boje Partizana u periodu kada klub nije baš najbolje stajao. Danas, nekoliko godina kasnije, ponosno govori o tom periodu.

Kosarka Kosarkaska Liga Srbije Play Off season 2017-2018
Partizan v Crvena Zvezda (Game Two II)
James Feldeine (L) and Nigel Williams-Goss
Belgrade, 30.05.2018.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘Igrao sam u tri najveća rivaliteta u Evropi: Partizan – Crvena zvezda, Olimpijakos – Panatinaikos i Real Madrid – Barselona. Imao sam večiku sreću da iskusim tu strast na najvišem nivou. Ali, to ne možeš da opišeš kod ljudi kod kuće u SAD. Moraš to da osetiš lično. Pokušavao sam da pokažem ljudima snimke iz raznih dvorana: Makabijeve, Zvezdine, Partizanove… Ali dok nisi u njoj, dok nisi na parketu. U jednom trenutku ne mogu da čujem sebe kako razmišljam i zaista je tako. To je nešto što je teško objasniti ljudima koji nisu bili na licu mesta.’ – rekao je Gos i potom dodao:

Nate Walters (R) Nigel Williams-Goss (C) and Nikola Kalinic
Crvena Zvezda v Real Madrid-Euroleague 2021/22
Beograd, 08.03.2022.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

‘Jedna stvar mi je bila veoma zanimljiva. U Beogradu su tada i Partizan i Zvezda igrali sve utakmice u Pioniru. Sada znam da je drugačije jer Partizan igra u Štark areni. Ali, kada smo delili dvoranu, imate dva kluba bogate istorije i dele jednu dvoranu. To je bilo jedinstveno. U Grčkoj smo u različitim delovima grada, Real i Barsa, dva vrhunska kluba u Evropi kada se pogleda istorija u Evroligi.’ – reči su američkog plejmejkera, koji je posebno naglasio da prati Partizan:

grobari navijaci fans supporters flags zastave during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Fenerbahce Beko Istanbul on February 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘Gledam baš puno košarke. Iskreno, stalno gledam neizvesne mečeve u tom kolu Evrolige. Da budem iskren, ne gledam toliko NBA. Dosta gledam Partizan, imaju posebno mesto u mom srcu. Ove sezone igraju vrlo dobro. Imaju sjajan tim i sjajnog trenera. Zabavno je videti ih kako su uhvatili ritam Jer su počeli sa usponima i padovima. Sada igraju dobro, među osam najboljih su u ovom trenutku. Gledam ih puno jer imam tu povezanost, ali svake nedelje pogledam mnogo evroligaške košarke.’ – zaključio je Vilijams-Gos.

BONUS VIDEO: 

15
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter