1
Košarka

Luca Vildoza (L) and Mathias Lessort during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet Belgrade at Aleksandar Nikolic Hall on January 27, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

POZNATI KOŠARKAŠKI PORTAL OTKRIO PLATE IGRAČA VEČITIH: Očekuju ih povišice u narednoj sezoni!

Objavljeno: 22.03.23 u 11:20

Da li je ovo prava istina?

Specijalizovani košarkaši portal, BasketNews, otkrio je mesečne plate pojedinih košarkaša u Evroligi, a između ostalih i nekih koji nastupaju za beogradske večite rivale.

Konkretno iz redova Crvene zvezde Meridianbet spomenuli su Luku Vildosu i Filipa Petruševa, dok sa druge strane iz Partizana Mozzart Bet, ‘meta’ je bio Matijas Lesor.

Kako navode Vildosina mesečna plata u Beogradu je 80 hiljada evra, a tokom naredne sezone bi mogla da naraste i do između 120 i 150 hiljada evropskih novčanica.

Luca Vildoza reacts during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on March 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Argentinac nije uspeo da nađe mesto u NBA ligi, vratio se u Evropu i ponovo je „oživeo“ u Zvezdi. Pokazao je da može da bude jedan od lidera tima, a posle dolaska Fakunda Kampaca je malo pao u formi, ali ukupno gledano je ostavio sjajan utisak. – ističu iz Basket News-a.

Potom su se bavili analizom Filip Petruševa za koga očekuju da će naredne sezone igrati za između 50 i 70 hiljada evra. Njegova trenutna primanja, kako tvrdi BasketNews su 25 hiljada evra mesečno.

Filip Petrusev during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on March 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ova sezona je na neki način sezona rehabilitacije za Petruševa posle razočaravajućeg perioda u Efesu gde nije dobio poverenje Ergina Atamana. Povratak u domovinu se za njega isplatio. Pod Duškom Ivanovićem je pokazao sav svoj ofanzivni talenat. Ima samo 22 godina i sigurno će privući veliko interesovanja timova u Evroligi. Tražio ga je i Žalgiris pred početak prošle sezone, ali se klub odlučio za Laurinasa Birutisa. Petrušev je odličan u napadu, mada mora da popravi igru u odbrani, to mu je očigledan mana koja ga sprečava da bude u nekim od najjačih timova. Očekivanja su da će njegova plata na leto biti između 50.000 i 70.000 evra. – navodi se.

Za kraj ostavili su Matijasa Lesora za kojeg procenjuju platu između 100 i 130 hiljada evra tokom naredne sezone. Trenutno, prema saznanjima ovog portala njegova plata je 50 hiljada evra.

Aleksa Avramovic (L) and Mathias Lessort during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Anadolu Efes Istanbul v Partizan Mozzart Bet Belgrade at Sinan Erdem Sports Hall on March 16, 2023 in Istanbul, Turkey. (Photo by Starsport.rs ©)

Matijas je posle igranja u Evroligi prošle sezone došao u Partizan koji je igrao Evrokup i pokazao je neverovatan napredak. Rad sa Željkom Obradovićem izvukao je najbolje iz njega, pokazao je sve njegove vrline. Produžio je ugovor za ovu sezonu i s obzirom na odnos koji ima sa navijačima ne bi bilo čudno da ostane u klubu i posle leta. Očekivanja su da će njegova nova plata biti između 100.000 i 130.000 evra. – zaključili su iz BasketNews-a.

BONUS VIDEO:

NAJNOVIJE VESTI IZ EVROLIGE:

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter