0
Fudbal

FOTO: Starsport

MAĐARI SE MALO ZALETELI: UEFA poslala pismo – nema isticanja zastave tzv. Velike Mađarske!

Objavljeno: 22.03.23 u 13:24

Potpuno jasno!

Poprilično čudno, ali danas je u mađarskim medijima odjeknula vest da je UEFA dala saglasnost da navijači Mađarske slobodno mogu da koriste zastavu tzv. Velike Mađarske.

Međutim, prvo su se pobunili Rumuni, a potom je stigao i demant iz UEFA.

Pozivamo se na našu prethodnu prepisku od 20. marta 2023. u vezi sa korišćenjem zastava/banera koji sadrže „Istorijsku Mađarsku“ ili „Veliku Mađarsku“ na utakmicama UEFA. Na naše puno iznenađenje, obavešteni smo o medijskim izveštajima u kojima se navodi da je UEFA odobrila upotrebu takvih zastava i transparenta na utakmicama UEFA takmičenja. – započeli su iz krovne kuće evropskog fudbala.

Zatim su dodali da nikako nisu odobrili korišćenje bilo čega takvog.

S tim u vezi, da ne bi bilo sumnje, želimo da pojasnimo da UEFA ni u jednoj fazi nije odobrila korišćenje takvih zastava ili transparenta. Štaviše, kao što je pomenuto u našem pismu, prisustvo takvih banera može dovesti do disciplinskih posledica, razlog za koji vam toplo preporučujemo da preduzmete neophodne korake kako bi se izbeglo isticanje ovih zastava/transparenata na bilo kojoj utakmici UEFA. – zaključuje se u pismu UEFA.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter