0
ATP

FOTO: twitter/@atptour

POZNATI AMERIČKI TRENER ODUŠEVLJEN ALKARASOM: „Mnogo više liči na Rodžera nego na Rafu, on može sve“!

Objavljeno: 21.03.23 u 12:30

Španac nastavlja da oduševljava teniske fanove širom sveta

Američki trener, Pol Anakon, izneo je svoje mišljenje o Karlosu Alkarasu, nakon završenog prvog mastersa u Indijan Velsu.

Podsećamo da je Španac ubedljivo savladao Danila Medvedeva u finalu sa 2:0, po setovima 6:3/6:2 i tako se vratio na 1. mesto na ATP rang listi.

Iako ga mnogi porede sa sunarodnikom, Rafaelom Nadalom, Amerikanac se ne slaže sa tim. Pol navodi da je po stilu igre „Karlitos“ bliži Rodžeru Federeru.

Mislim da više liči na Rodžera nego na Rafu. Zato što Rafa nije hvatao lopticu u penjanju na taj način kad je imao 19, a nije ni išao napred tako. Rodžer je uvek mogao da ostane na osnovnoj liniji i izgledalo je da uvek ima vremena. Tako izgleda i ovaj dečak – rekao je Anakon za „New York Times„.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Anakon smatra da je Alkaras najtalentovaniji tinejdžer kojeg je on video.

Alkaras je najkompletniji 19-godišnjak kojeg pamtim. Interesantno mi je da vidim da neko ko je toliko talentovan, trči, skače, eksplozivan je, fleksibilan, a u isto vreme ima koordinaciju i sposoban je da rano hvata lopticu, izađe napred, odigra volej. Takođe može da se vrati i promeni tempo. Može sve – zaključio je trener Tejlora Frica.

 

BONUS VIDEO

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter