0
Fudbal

FOTO: Starsport

LAZAR SAMARDŽIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE BIRAO SRBIJU PRE NEMAČKE: „Čast je igrati da otadžbinu svojih roditelja“!

Objavljeno: 21.03.23 u 14:55

Mladi fudbaler Udinezea prošao je sve uzrasne kategorije reprezentacije Nemačke

Lazar Samardžić se našao na spisku selektora Vladimira Stojkovića Piksija za predstojeći kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

21-godišnji fudbaler je rođen u Berlinu i prošao je sve uzrasne kategorije selekcije Nemačke a klupsku karijeru počeo je u Herti. Posle toga nastupao je za Lajpcig a potom 2021. prešao u redove italijanskog Udinezea.

Talentovani vezni fudbaler, istakao je da je velika čast za njega što je dobio poziv od Piksija i što će predstavljati otadžbinu svojih roditelja.

Poslednjih nedelja bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno, a tiče se moje sportske buducnosti. Posle brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno trenerom Draganom Stojkovicem, odlučio sam da igram za Srbiju, a time i za otadžbinu mojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni što sam dobio poziv, jer je to ujedno i nagrada za moja dostignuca – napisao je Samardžić na svom Instagramu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lazar Samardžić (@lakisamar10)

 

Njegov primarni cilj je plasman na evropsko prvenstvo 2024. godine.

Moj cilj jeste i ostaje plasman na EP 2024. godine. Pokazana mi je jasna perspektiva i osecaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom – dodao je Samardžić.

Fudbaler Udinezea se na kraju zahvalio i Fudbalskom savezu Nemačke, koji mu je ukazao veliko povrenje od starta.

Uvek mi je bila čast da budem deo reprezentacije Nemačke. Hvala vam na vremenu koje sam proveo u različitim selekcijama. Veliko hvala i poštovanje, posebno Antoniju Di Salvu, na poverenju. Naravno da cu i dalje držati palčeve za momke! Sada je vreme da se ostvari veliki san! Majko, Srbija zove – zaključio je Samardžić.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

 

BONUS VIDEO

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter