0
ATP

FOTO: ATP Tour @atptour/ Twitter

PRVE REČI ŠPANCA PO POVRATKU NA SVETSKI VRH: ‘Želim da igram protiv Novaka, zaista nam nedostaje!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.03.23 u 08:49

Veliki uspeh za momka rođenog 2003. godine!

Karlos Alkaraz se vratio na sam vrh ATP rang liste! Mladi Španac doslovno je ‘razbio’ Danila Medvedeva u finalu turnira Masters 1000 serije u Indijan Velsu. Veliko finale završeno je posle samo jednog sata i 12 minuta nadmetanja, trijumfom Alkaraza sa ubedljivih 2:0 (6:3, 6:2).

Nakon velikog uspeha prisutnim medijima obratio se novi-stari svetski broj jedan.

-Ne mislim da se moja igra mnogo popravila od prošle godine, ali ono u čemu sam napredovao jeste da se izborim sa pritiskom i da igram opušteno. To je najvažniije. Zato sam sam sada prikazao sjajan nivo.Ne sumnjam u svoje udarce i osećam se komforno na terenu. Zato i igram dobro – kada promašim, nema veze. Nije me briga. Pokušavam da svakom udarcu pristupim sto posto. Nisam očekivao ovo, ali rekao bih da sam igrao savršeno. Protiv Danila je uvek taktika važna i mora da se odigra savršeno. Zato je izgledalo lako, ali nije – kazao je Alkaraz koji se potom osvrnuo na činjenicu da se ponovo nalazi na ATP tronu:

-Sjajan je osećaj, za mene je to opet ostvarenje sna. Biti ispred velikih igrača poput Novaka za mene je neverovatno osećanje. Novak je jedan od najboljih na svetu, to je očigledno. Uvek kažem da moraš da pobediš najbolje ako želiš da budeš najbolji. Zaista sam želeo da igram protiv Novaka opet. Nedostaje nam na Turu i nadam se da će se brzo vratiti – poručio je mladi Španac.

BONUS VIDEO:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter