0
Evroliga

grobari navijaci fans supporters flags zastave during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and AS Monaco at Stark Arena on January 05, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PODATAK ZA PONOS: Partizan je mnogo gledaniji nego neke NBA ekipe!

Objavljeno: 20.03.23 u 21:55

Ovo je nešto veoma značajno za srpsku košarku

Već znamo da su navijači Partizana verovatno najstrastvenija i najodanija publika ove sezone u Evroligi, o čemu svedoče brojke.

Naime, crno-beli u proseku ove sezone u elitnom takmičenu evropske košarke imaju 17.012 gledalaca na tribinama što je ubedljivo najviše.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Ono što je fascinantno jeste da bi ih taj podatak svrstao na 27. mesto da se hipotetički takmiče u NBA ligi, a iza njih bi bile ekipe Minesote, Hjustona, Indijane i Oklahome.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović nedavno se u intervjuu za klupsku televiziju našalio upravo na temu posete, koja je premašila i najoptimističnija predviđanja.

– Pre neki dan sam se čuo sa čovekom iz Evrolige i kroz šalu sam ga pitao da li, ako dođemo u situaciju da igramo u top osam, postoji u njihovim pravilima mogućnost da može da se igra utakmica na otvorenom. Palo mi je na pamet da naš montažni parket postavimo na stadion u Humskoj i da tamo odigramo četvrtfinale. Siguran sam da bismo napunili stadion, da bi to bio spektakl. To se, naravno, neće dogoditi, ali kada pogledate kolika je potražnja, interesovanje navijača za utakmice – istakao je Mijailović.

BONUS VIDEO:

10
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter