0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PIKSI OTKRIO KOJI IGRAČ VIŠE NEĆE IGRATI ZA SRBIJU: Jasno poručio – „Naš cilj je plasman na EURO!“ (VIDEO)

Objavljeno: 20.03.23 u 12:25

Obraćanje novinarima.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, danas se obraća medijima, povodom početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

U ovom ciklusu Srbija će odigrati dve utakmice. Jednu kod kuće, protiv Litvanije i drugu u gostima protiv Crne Gore.

FOTO: STARSPORT

Piksi je odmah započeo o samom spisku i nepozivanju nekih igrača poput Lazovića, Babića,…

Španac nije pozvao 10 igrača sa Svetskog prvnstva, pa nikome ništa. Naš cilj je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Kompoziciju tima čine igrači koji su najpotrebniji. To je odluka iza koje stojim. Igrači znaju da sam otvoren i korektan i da tu nema ljutnje. Pratili smo formu, minutažu, segmente… Ova grupa igrača je nešto najpotrebnije da izguramo utakmice. Papirologija za Kovačevića nije završena, pa zato nije pozvan. – istakao je Stojković.

Otkrio je i da golman Sevilje, Marko Dmitrović, više neće nositi dres srpske reprezentacije.

FOTO: STARSPORT

Što se tiče Marka Dmitrovića, obavestio nas je da više neće igrati za reprezentaciju Srbije i da hoće da se posveti klupskim obavezama. Ja mu se zahvaljumen na svemu. Po njegovim rečima imamo dovoljno mladih igrača kojima treba pružiti šansu i to je to. Nema nikakvih problema. To je istina. – rekao je Piksi.

Dva fudbalera nastupaće za mladu selekciju umesto seniorskog tima.

Što se tiče Stefana Mitrovića iz Crvene zvezde i Vladimira Lučića, odlučili su da posle mog razgovora sa Stevanovićem da igraju za mladu reprezentaciju. Svim igračima su otvorena vrata reprezentacije, igrali u zemlji ili inostranstvu. – zaključio je selektor Stojković.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter