0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MAGIJA ‘ZLATNE DECE’ SA BANOVOG BRDA: Biseri Čukaričkog ponovo briljirali, Lučić i Tomović su Kerkezovi džokeri! (VIDEO)

Objavljeno: 20.03.23 u 09:20

Mladi tandem u belo-crnom izazvao divljenje publike!

Činjenica da se Crvena zvezda uveliko izdvojila kao lider na tabeli Mozzart bet Superlige Srbije i da samo čudo može da je spreči u nameri da obrani titulu, nikako ne može da ospori utisak da srpski fudbal dugo godina unazad ne pamti interesantniju sezonu. Borba za trofej je gotovo rešena, ali gladijatorski okršaji za nikada vrednije drugo mesto prevazilaze očekivanja sa starta takmičarske godine.

Posle 27 rundi nadmetanja sigurno mesto na evropskoj smotri i izlazak u završnicu kvalifikacija za Ligu šampiona realan je i dostižan cilj za TSC (55 bodova), Partizan (54) i Čukarički (53), dok novosadskoj Staroj dami (Vojvodini) niko ne može da oduzme pravo na veru i nadu u potencijalno iznenađenje (47 bodova).

Susret između Čukaričkog i Voždovca, uoči istorijske sezone projektovanih konkurenata za izalazak na prestižnu scenu Starog kontinenta, obeležio je celo kolo i opravdao epitet derbija vikenda. Brđani su slavili sa sigurnih 3:1,  fantastičnom predstavom opravdanih na travnatoj podlozi.

Kada se u obzir uzme prolećni deo šampionata, uopšte ne čudi što je meč na Banovom brdu protekao u znaku mladog tandema navale belo-crnih, Vladimir Lučić – Stefan Tomović.

Uprkos i više nego solidnoj postavci u defanzivnoj liniji, Zmajevi predvođeni trenerom Puačom, nisu imali baš nikakvo rešenje za momke koji kako poručuje Dušan Kerkez poseduju ‘vic u nogama’.

Rano vođstvo gostujućeg sastava pogotkom Borisava Burmaza sa bele tačke samo je podstaklo Čukarički da krene napred. Tačno dva minuta bila su potrebna domaćinu da poravna rezultat, a već pomenuti tandem zasijao je u punom sjaju.

FOTO: STARSPORT

Školska akcija belo-crnih, maestralna i nonšalatna asistencija Vladimira Lučića, a potom dribling i završnica Stefana Tomovića u maniru najkvalitetnijih ofanzivaca na planeti. Dugo će Brđani pamtiti pogodak, koji se istog momenta ‘kandidovao’ za najleši u aktuelnoj sezoni. Bio je to ujedno četvrti gol za bivšeg člana Proletera u ovosezonskoj Superligi, a prvenac je postigao tek pre nešto više od mesec dana na prolećnoj premijeri u Subotici.

FOTO: STARSPORT

Pitanje pobednika rešeno je u ranoj fazi drugog poluvremena. Najpre je Docić realizovao jedanaesterac, a potom je Ivanović obavio lakši deo posla i zatresao mrežu na asistenciju Vladimira Lučića, treću nakon povratka sa pripreme iz Antalije. Kada na uspešna dodavanja, posle kojih saigrači rutinski postižu pogotke, dodate dva gola i primetan uticaj na kvalitet timske igre, potrebno je samo čestitati upravi i stručnom štabu Čukaričkog na dovođenju mladog ofanzivca iz redova srpskog šampiona. Ukoliko na Banovom brdu budu zadovoljni Lučičevim partijama, a po svemu sudeći već jesu, vrlo verovatno će iskoristiti ‘pravo preče kupovine’ i isplatiti Crvenoj zvezdi obeštećenje za vunderkinda srpskog fudbala.

Dva puta u nizu našao se Lučić na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija, ali će u tandemu sa klupskim saigračem, Stefanom Tomovićem, biti na raspolaganju omladinskoj selekciji u narednim izazovima.

Iskoristili su talentovani ofanzivci ukazano poverenje Dušana Kerkeza i uzvratili mu na najbolji način. Partije Čukaričkog u prolećnom šampionatu izgledaju daleko bolje u odnosu na prvi deo sezone, a igra i protok lopte su znatno tečniji upravo zahvaljujući brzini i umeću krilnih napadača. Nema sumnje da Brđani imaju svoje adute u nameri da se domognu jedne od dve pozicije koje garantuju ostvarenje zacrtanog cilja.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter