0
Fudbal

Mozzart Super Liga Srbije match between fk Cukaricki and fk Vozdovac was played in Belgrade, March 19th, on Cukaricki stadium (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

„I MI TRENERI SMO LJUDI, MOŽEMO DA POGREŠIMO!“: Dušan Kerkez imao jaku poruku za Superligaše!

Objavljeno: 20.03.23 u 15:45

Trener Čukaričkog govorio o svemu!

Čukarički je u poslednja dva meča pred odlazak na reprezentativnu pauzu ostvario dve vrlo važne pobede. Najpre u sredu, kad je trijumfom u Gornjem Milanovcu protiv Metalca (2:0) izborio plasman u četvrtfinale Kupa Srbije. Potom, u nedelju, kad je pobedom protiv gradskog rivala Voždovca (3:1) na Banovom brdu poboljšao poziciju u borbi za plasman u Evropu.

Čestitao bih mojim momcima na odličnoj partiji. Analizirali smo Voždovac, koji ima prepoznatiljiv stil i način na koji igraju. Znali smo da ako ne odgovorimo agresivno na tu njihovu igru kad imaju loptu, da možemo da imamo dosta problema, što se i pokazalo u nekoliko situacija tokom utakmice. Odigrali smo uglavnom onako kako smo se dogovorili, momci su od prvog do 95. minuta zaista bili na nivou. Sada je na nama da dobro odmorimo, a momci koji su u reprezentaciji, a ima ih prilično iz našeg kluba, mogu da poželim sreću i da se vrate zdravi – kazao je Dušan Kerkez, šef struke Čukaričkog.

Mozzart Super Liga Srbije match between fk Cukaricki and fk Vozdovac was played in Belgrade, March 19th, on Cukaricki stadium (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Nije Brđane pokolebala ni činjenica da su gosti poveli posle jedanaesterca sredinom prvog poluvremena.

Nije ovo prva utakmica na kojoj smo pokazali karakter. Radili smo na tome. Nekad će biti uspona i padova, igramo pod velikim pritiskom, ali smo svesni toga, moramo sa tim da se borimo. Čukarički je kao klub napravio uspon i postavio lestvicu da igrači žele da dođu ovde, da moraju da pokažu karakter i da se nose sa tim. To je za pohvalu, samo neka bude tako iz meča u meč. Jedan od najboljih u duelu protiv Voždovca bio je dvostruki asistent Vladimir Lučić, koji je bio i na širem spisku selektora Dragana Stojkovića.

On ima neosporan kvalitet. Promenio je malo način razmišljanja, da ne ulazim u dublju analizu. Sve to što je promenio, slušajući stručni štab, to se vidi na terenu. Ali, sve se u fudbalu brzo zaboravlja, mora da nastavi na taj način. Sad ga čeka nastup za mladu reprezentaciju, nekad i tamo igra na tom nivou. Tu smo da mu pomognemo, ako ovako nastavi, lepa budućnost je pred njim, možda čak i u „A“ reprezentaciji – kazao je Kerkez.

FOTO: STARSPORT

Želeo je šef struke Čukaričkog da se nadoveže na reči kolege iz TSC-a Žarka Lazetića, koji je imao izlaganje na konferenciji za novinare dan ranije.

Pridružio bih se mom kolegi. Najpre želim da mu čestitam na svemu što je do sad uradio, na rezultatima koje je sa svojom ekipom postigao. Otvorio je temu što se tiče nas trenera. Razumem klubove, nije to ništa sporno, to se dešavalo i na Kipru, po 30 trenera se zameni u sezoni. Ali, ako postoji pravilo da jedan trener može da vodi najviše dva kluba, a da posle više ne može da radi, ne vidim kako je moguće da klubovi mogu da menjaju pet trenera po sezoni. Kao što Lazetić kaže, i mi treneri smo ljudi, i mi možemo da pogrešimo – kazao je Kerkez, koji je potom dodao:

Videli ste kako igra Arsenal, njihov trener je četiri godine u klubu i sad se bore za titulu u takvoj konkurenciji. Nebitno da li ima mlađe ili starije igrače. A terali su ga navijači, ali su ga u Arsenalu istrpeli.

Nije bilo potrebno postavljati pitanja Kerkezu, nastavio je šef struke Čukaričkog u sličnom tonu:

Najlakše je po nama, najlakša smo meta. Trener? Hajde, briši, briši, briši… I šta onda? Ko je kriv? Verujte mi, morao sam to da kažem, kazao bih isto i da smo izgubili od Voždovca. Nema veze ko je dobio otkaz i kako, da ne pominjem imena. Ovo ne vodi ničemu… Pogledajte terene i uslove koje imamo u Srbiji. Kako da sprovedemo ono što želimo da radimo? Bilo da je to posed, tranzicija, duga lopta…

Mozzart Super Liga Srbije match between fk Cukaricki and fk Vozdovac was played in Belgrade, March 19th, on Cukaricki stadium (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Činjenica je da je Kerkez samo jedan od trojice trenera koji su započeli sezonu u Super ligi Srbije, a da su još uvek u istom klubu.

Ponavljam, podržavam Lazetićeve reči. Nas dvojica smo u svojim klubovima od početka sezone, tu je još samo Joksimović iz kragujevačkog Radničkog. U 16 ekipa, samo su tri trenera ostala. Pa šta očekujete? Drago mi je da postoji i klub kao što je Voždovac, koji podržava svoj stručni štab, iako nastupaju sa mladim igračima. Rade sjajan posao, želim im da tako nastave i da budu u vrhu srpskog fudbala – još jednom je pohvalio gradskog rivala Dušan Kerkez.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter