0
Fudbal

FOTO: Twitter/@Atleti

SAVIĆ PRED DUEL SA ORLOVIMA: „Šta nam znači pobeda nad Srbijom, ako izgubimo u Bugarskoj?“

Objavljeno: 18.03.23 u 12:57

Razmišljaju prvo o Bugarskoj!

Fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore ponovo će se sastati nakon više od četiri godine u okviru kvalifikacija za EURO 2024. godine. Prethodnog puta Orlovi su oba puta bili uspešniji (2:1, 2:0) u okviru Lige nacija.

U intervjuu za crnogorske Vijesti, verovatno i najbolji fudbaler crnogorske reprezentacije, Stefan Savić, govorio je o predstojećim duelima njegovog tima.

Jasno mi je da se o nekim utakmicama govori i piše više nego o drugim, da se možda i neke pobede priželjkuju i slave više nego druge, ali, iskreno – šta nam znače tri boda protiv Srbije, ako izgubimo u Bugarskoj. S druge strane, ako pobedimo u Bugarskoj, onda bi i bod protiv Srbije možda bio dobar rezultat. Dakle, nama je prvi meč apsolutno najvažniji, tako mora da bude, to je fudbalsko pravilo, a pritom – jako je važno da ponovo krenemo dobro, pozitivan rezultat daje i mirnoću i motiv za dalje. – započinje defanzivac Atletiko Madrida.

Pre četiri puta nije igrao protiv Orlova, a ističe da je to samo sportski događaj u kojem treba da se uživa.

Nisam igrao tada zbog povrede, tako da će ovo biti moja premijera protiv komšija. Verujem da će to da bude jedna velika i prava sportska manifestacija, duel najboljih igrača dve susedne zemlje i treba da se radujemo takvim utakmicama. Mislim da je uoči prošle utakmice bilo previše priče i pravila se fama, a reč je o sportskom događaju u kome se uživa. Verujem da će biti tako i sada, a nije ni prvi ni poslednji put da se na sportskom polju sastanu selekcije Crne Gore i Srbije. I važi isto kao i u svakoj drugoj utakmici – učinićemo sve što znamo da pobedimo, ako je neko bolji, čestitaćemo. – zaključio je Savić.

BONUS VIDEO:

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter