1
Košarka

Ostoja Mijailovic KK Partizan promocija novih dresova i potpisivanje sponzorskog ugovora sa Mozzart Bet za Season 2022-2023 at Stark Arena on August 22, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OSTOJA MIJAILOVIĆ O TOP 8: ’ Čuo sam se sa čovekom iz Evrolige i pitao da li može da se igra utakmica na otvorenom u Humskoj!’

Objavljeno: 18.03.23 u 21:22

Predsednik Partizana govorio o raznim temama.

Košarkaši Partizana su na korak od plasmana u Top 8 faze Evrolige. ‘Crnobelima’ bi bile dovoljne dve pobede kako bi se plasirali u narednu fazu, a prvi test im je Olimpijakos.

Ostoja Mijailović govorio je za klupsku televiziju kako mu je palo na pamet da montažni pakret prebace na stadion u Humskoj 1 i da se tamo igra četvrtfinale.

– Pre neki dan sam se čuo sa čovekom iz Evrolige i kroz šalu sam ga pitao, ako dođemo u situaciju da igramo u TOP 8, da li postoji u njihovim pravilima da može da se igra utakmica na otvorenom. Palo mi je na pamet da naš montažni parket postavimo na stadion u Humskoj 1 i da tamo odigramo četvrtfinale. Siguran sam da bismo napunili stadion, da bi to bio spektakl. To se, naravno, neće dogoditi, ali kada pogledate koja je potražnja, interesovanje navijača za utakmice.  započeo je on.

On je rekao i da su prihodi od ulaznica u Pioniru 2017. godine bili 35.000 evra i da su karte deili besplatno.

– Prihodi od ulaznica u Pioniru 2017. godine bili su 35.000 evra, delile su se karte i besplatno. A, već sada, iako nam je ostalo možda još trećina utakmica kod kuće u Evroligi, uzeli smo sto puta više nego 2017! To je bio jedini i isključivi razlog za selidbu, moj strateški važan potez. Želeo sam da Evropi pokažemo koliko smo veliki klub. Mi smo u ovom trenutku premašili očekivani prihod od karta i to se vidi po našim utakmicama. Jako je važno i u finansijskom delu da se nađemo u TOP 8 fazi, dve pobede nam nedostaju. Takođe, utakmice Partizana su stavljene među 100 najvećih dešavanja u Evropi, uz Oktobar Fest, Egzit. Potez da pređemo u Arenu je jedan od najvažniji u istoriji kluba. – nastavio je.

Dodao je da od sledeće sezone počinju sa reporogramom poreskog duga.

– Mi smo 2018. godine uspeli da napravimo reprogram na pet godina i ove godine je poslednji deo. Imali smo 1.200.000 evra starih dugova bivšim igračima, trenerima, zaposlenima. Isplatili smo milion, ostala je sitnica. Prošle godine smo isplatili sve plate igračima i zaposlenima, nadam se da ćemo i ove. Ali, važno je da nas posluže i rezultati, jer sledeće sezone počinjemo sa reprogramom poreskog duga, koji je godinama generisan i uvećavan za kamate. Uvećan je i u godini korone, jer tada skoro da nismo imali prihode. – rekao je Ostoja.

Dotakao se i ABA lige i rekao da ih već šet, sedam sezona prate skandali.

– Neke stvari bi morale da budu drugačije, mora da se reši pitanje završnice ABA lige. Ovo je šesta-sedma sezona koju prate mnogobrojni skandali. Kada dođe završnica, to se meri sa izbijanjem rata. Ovo je delikatan trenutak, sezona u kojoj ABA liga mora da pokaže ozbiljnost. Svinjac nas prati u završnicama i to je jedina stvar koja ne može da prija normalnom čoveku. – dodao je predsednik Partizana.

Na kraju je dodao da ako se Evroliga proširi na 24 kluba, da ima mesta i za Partizan i Zvezdu, jer svi imaju u familiji navijače oba kluba.

– Ako se Evroliga širi na 24 kluba, siguran sam da ima mesta i za Partizan i za Zvezdu. Mislim da bi se time zadovoljiva srpska javnost. Svi mi imamo u familiji navijače i jednog i drugog kluba i ne možemo da se razdvajamo po bojama. Interes srpske košarke je da imamo dva mesta u Evroligi. Sada smo ih dobili sticajem okolnosti, ali smo pokazali Evropi da možemo da funkcionišemo sa dva kluba. Dobio sam uvrede naših navijača kada smo primili na derbiju pristalice gostujućeg kluba, ali smo pokazali Evropi da možemo zajedno. Mi smo izgubili kao domaćini, oni su izgubili kao domaćini i svi smo živi izašli iz dvorane. To je za respekt. Mi ne možemo nikad da se volimo, da navijamo jedni za druge, ali minimum poštovanja bi trebalo da postoji. Ta 2025. godina je jako važna za Srbiju i srpsku košarku. – zaključio je Ostoja Mijailović.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

BONUS VIDEO:

2
0

1 Komentara

  1. Dobro zboris, Ostoja. Ali, sta je sa placanjem poreza, nemoj da vam padne na pamet da to zloupotrebite za gasenje kluba ! U takvom scenariju nisam ni u sta siguran….!
    Treba poceti intenzivnije vracati dugove i placati zaostatke poreza drzavi. Grobari su odgovorili super pozitivno na neke dobre poteze i sada imamo velike zurke u Bgd Areni. Tacno, to moze samo Partizan, ali neka to bude i podsticaj da se omca poreska skida sa vrata vec jednom. kakvi su planovi po tom pitanju, nigde o tome ne govorite.
    Samo Partizan!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter