0
Fudbal

FOTO: MerkurXtip

Xtip Stream Emisija – Antonio Rukavina (VIDEO)

Objavljeno: 17.03.23 u 07:30

Xtip Stream „Emisija“ sa Sandrom pobrala je simpatije sportske javnosti i nastavlja punom parom. Emisija se bavi fudbalskim temama uz sjajne i dokazane sagovornike u ovom sportu, a različitih pozadina, ciljeva i radnih navika.

U 18. epizodi Xtip Stream Emisije gost je Antonio Rukavina, sada mladi sportski penzioner, a nekada kapiten Partizana koji je sakupio čak 59 nastupa za nacionalni dres. Poslušajte priču kako se iz novobeogradskih blokova dolazi do igranja za reprezentaciju, uz karijeru bez mrlja i skandala, već samo radom i zalaganjem.

Od uvodnog  „pikanja“ lopte u bloku, Rukavina je prvo obukao dres Bežanije koja mu je bila najbliža i tu započeo seniorsku karijeru, a dobre igre odvele su ga u Partizan gde se zadržao samo jednu sezonu, ali sa kapitenskom trakom. Borusija iz Dortmunda bila je prva inostrana stanica, ali dolazak trenera Klopa trasirao je put samo za pozajmicu u Minhen 1860, a kasnije i potpisivanje ugovora i ostanak u Minhenu gotovo tri sezone.

Njegov fudbalski otac Miroslav Đukić odveo ga je u Valjadolid gde je odigrao dve pune sezone, da bi se karijera nastavila u Španiji u Viljarealu. Na kraju, odlazak u kazahstansku Astanu značio je finansijsko obezbeđivanje, ali i kraj 19. godina duge seniorske karijere.

Što se tiče reprezentativnih selekcija, Rukavina je najveći uspeh postigao sa mladom reprezentacijom kada je 2008. godine bio vicešampion Evrope, a nastupi na Svetskom prvenstvu 2018. godine i igranje protiv Kameruna i Brazila u grupnoj fazi sigurno su vrhunac karijere u najdražem dresu.

Sjajna je priča čoveka koji je uvek bio realan, znao gde mu je mesto i koji je na taj način ostavio dubok trag u našem fudbalu, a čućete šta misli o današnjem vremenu u našem fudbalu, reprezentaciji i Savezu.

Budite uz MerkurXtip YouTube kanal i očekujte još puno sjajnih gostiju u Xtip Emisiji sa Sandrom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter