0
Boks

FOTO: BSS

SJAJAN START SRPKINJA NA SP U INDIJI: Maksimalan učinak za naše bokserske! (FOTO)

Objavljeno: 17.03.23 u 19:36

Tri od tri u korist Srbije nakon drugog dana takmičenja Svetskog prvenstva za bokserke koje se održava u Nju Delhiju. Sara, Natalija i Nikolina plasirale su se u osminu finala smotre najboljih bokserki planete.

Prvog dana šampionata najbolja juniorka sveta, mlada srpska boks gracija Sara Ćirković pobedila je Turkinju, svetsku seniorsku vicešampionku Bejzu Saračolu u kategoriji do 52 kg.

„Očekivala sam težak meč, ali na kraju jednoglasna odluka sudija i moja pobeda“, istakla je mlada bokserka Obilića iz Zvornika, iz Republike Srpske. Sledeća rivalka reprezentativki Srbije je Japanka Rinki Kinošiti, aktuelna šampionka Azije.

FOTO: BSS

„Spremam se, mislim da će biti dobro. Još dva koraka do medalje i idemo dalje“, poručila je juniorska evropska i svetska šampionka, koja vredno trenira sa trenerom Mirkom Ždralom i čeka sledeći meč 20. marta.

Srpske bokserke Natalija Šadrina i Nikolina Gajić drugog dana takmičenja u Nju Delhiju su se u osminu finala šampionata planete u Indiji i pridružile se Sari Ćirković među 16 najboljih.

FOTO: BSS

Šadrina je u prvom kolu kategorije do 60 kilograma jednoglasnom odlukom sudija savladala Grkinju Olgu Pavlinu Papadatu, dok je Gajić u kategoriji do 70 kilograma, takođe sa maksimalnih 5:0 savladala Nepalku Ranu Sarasvati.

“ Srećna sam zbog pobede za Srbiju. Daću sve od sebe da tako i nastavim“, izjavila je Šadrina, koju u osmini finala čeka Kazahstanka Rima Volosenko.

Naredna rivalka Gajićevoj biće Brazilka Barbara Dos Santos.

„Nadale smo se da ćemo posle dva dana imati „tri od tri“ i uspele smo u tome. Sada me čeka Brazilka, nije boksovala u prvom meču, ali nadam se najboljem“, rekla je Gajić.

FOTO: BSS

Trećeg dana šampionata sveta u Nju Delhiju u ring ulaze tri srpske bokserke – Snežana Šiljković (48 kg), Jelena Zekić (54 kg) i Milena Matović (66 kg).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter