0
Evroliga

from left Kevin Punter, Aleksa Avramovic, Zach LeDay, Mathias Lessort, Tristan Vukcevic and Dante Exum celebrate during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Anadolu Efes Istanbul v Partizan Mozzart Bet Belgrade at Sinan Erdem Sports Hall on March 16, 2023 in Istanbul, Turkey. (Photo by Starsport.rs ©)

PARTIZAN BESPREKORAN U DUELIMA SA ŠAMPIONOM EVROPE: Crno-beli nestvarno šutirali i oduševili Evropu!

Objavljeno: 17.03.23 u 19:50

Ovo se retko viđa.

Puna je samopouzdanja ekipa Partizana Mozzartbet i to u momentima kada se sezona lomi, a juče smo to videli i na delu, kada je savladan dvostruki uzastopni šampion Evrope Anadolu Efes. Crno-beli su imali zaostatak od čak 17 poena razlike, ali su verovali u trijumf i tako došli do ogromnog preokreta.

I dalje se izabranici Željka Obradovića bore za sigurno mesto u TOP 8 fazi Evrolige, a do kraja prvog dela sezone, očekuje ih još 5 mečeva, od čega čak 4 u Štark areni. Ipak, ako budu na niovu oba ovosezonska meča sa Anadolu Efesom, za njih nema granica.

Ono što je fascinantno i što se retko viđa, jeste učinak crno-belih sa linije slobodnih bacanja. Sinoć je Partizan šutirao čak 28/28, dok je u prvoj utakmici sa turskim predstavnikom, takođe bio nepogrešiv sa 16/16. Sve to dovodi nas do zaključka, da su crno-beli na dva meča protiv evropskog šampiona šutirali 44/44 sa linije slobodnih bacanja.

Koliko puta smo samo videli neka sjajna izdanja mnogih timova, koja su bila „ugašena“ upravo zbog loše realizacije slobodnih bacanja. Ipak, to sa Partizanom nije bio slučaj, a ako ovako nastave u mečevima koji slede, nema sumnje da će svakome biti neugodan rival, pa i najboljim evropskim ekipama.

Podsećamo, što se tiče preostalih mečeva do kraja prvog dela Evrolige, crno-beli će ugostiti Olimpijakos, Real Madrid, Barselonu i Panatinaikos, dok će imati gostovanje Monaku.

BONUS VIDEO:

3
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter