0
Fudbal

FOTO: MerkurXtip

MERKURXTIP SAVETI I NAJAVA 28. KOLA PREMIJER LIGE: Njukasl osvaja šumu, Arsenal traži novu pobedu u londonskom derbiju!

Objavljeno: 17.03.23 u 12:55

Čekaju nas zanimljive utakmice

28. Kolo Premijer lige nam donosi sedam utakmica, što znači da šest timova neće igrati, a to su: Mančester Siti, Mančester Junajted, Liverpul, Brajton, Fulam, Vest Hem. Možda i nije loše vreme da koristite čipove ukoliko ih imate. Mislimo da bi možda najbolji bio ’’free hit’’, a u nastavku vas očekuju analiza i saveti koji vam mogu pomoći ovog vikenda:

NOTINGEM-NJUKASL

Kolo otvaraju u petak Notingem i Njukasl. Domaćini su u ne tako zavidnoj formi, jedini koji se ističe je mladi napadač Brenan Džonson.

Što se tiče Njukasla, vijaju Ligu Šampiona još uvek i preko im je potrebna pobeda. Oslabili su u odbrani, češće primaju golove, što je bilo za očekivati, nemoguće je držati onakvu formu tokom cele sezone. Tripije ponovo asistencija, Almiron ušao sa klupe i postigao gol, Isak se nameće kao solidna opcija, igrao je dobro i postigao gol na prošloj utakmici, trebalo bi obratiti pažnju na njega u narednom periodu.

ASTON VILA-BORNMUT

Možda i najbolja utakmica za Fantazi ovo kolo. Vila dočekuje kući Bornmuta, Votkins je trenutno u najboljoj formi u ligi, posle Rašforda i Halanda. Ozbiljan predlog i za kapitena. Buendia je u veznom redu dobra opcija i preporučioli bismo odbranu domaćina, kao na primer Metjua Keša.
Bornmut nošen na krilima pobede protiv Liverpula, igraju dobro i mogu naštetiti rivalu. Ipak verujemo u ’’clean sheet’’ Vile na Sent Džejms Parku.

BRENTFORD-LESTER

Veoma zanimljiva utakmica, očekuje se da obe ekipe postignu bar po gol. Igraju ofanzivno i stvaraju šanse, a odbrana im nije najjača strana.

Lesterova igra dosta zavisi od Medisona koji je zdrav i trebalo bi da odigra dobru utakmicu. Brentford zavisi, kao i uvek, od Tonija koji je i prošlo kolo postigao gol i asistirao.

SAUTEMPTON-TOTENHEM

Veoma lepa utakmica za Herija Kejna koji se nameće kao idealna opcija za kapitena ovo kolo. Son je takođe podigao formu i mogao bi doneti bodove.

Sautemptonu gori pod nogama, svaki bod im je presudan. Nemaju kvalitet, i male su im šanse za ostanak u ligi. Vard Provs je na penalima i slobodnjacima, i jedini koji bi možda mogao uraditi nešto.

ČELSI-EVERTON

Čelsi je povezao tri pobede, da li je to naznaka bolje igre? Pokazali su sasvim solidne partije, protiv Dortmunda su imali dosta sreće, i uspeli su da prođu dalje, što je i najbitnije. Idealna utakmica za nastavak niza je kući protiv Evertona. Žoao Feliks dobro igra, razigrava igrače i ulazi u šanse, čeka se bolja igra Mudrika, ali verujemo da dolazi. Odbrana ’’plavaca’’ deluje idealno za ovo kolo, stoga Čilvel ili Kepa su sasvim korektne opcije.

ARSENAL-KRISTAL PALAS

Kolo zatvaraju u nedelju Arsenal i Palas. ’’Tobdžije’’ ne prestaju da nas oduševljavaju svojom igrom. Izostanak Žesusa se ne oseti, a kada smo kod njega, oporavio se i vratio na teren u prošlom kolu, pa bi se možda mogao i očekivati njegov nastup od prvog minuta. Tandem Martineli, Trosar i Saka se pokazao neverovatno dobor. Trosar se fenomenalno uklopio u ekipu odmah po dolasku, sa tri asistencije za poluvreme. Martineliju kao da više odgovara da igra čistog špica od krilne pozicije. Saka je malo podbacio u poslednjih par utakmica, ali nikako ga ne treba izostavljati iz tima, a takođe i dobro razmisliti o kapitenu.

Palas nema šta da traži protiv ovakvog Arsenala, ali verujemo da će Zaha napraviti probleme i da će Palas imati svoje šanse.

Uživajte u vikendu koji je pred nama!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter