5
AdmiralBet ABA Liga

Nemanja Nedovic (R) during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Cibona Zagreb at Aleksandar Nikolic Hall on November 19, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

VELIKI PRESEDAN NA POMOLU: Zvezda može do prvog mesta ABA lige a evo i kako!

Objavljeno: 16.03.23 u 16:59

Svi su već upoznati da lošom finansijskom situacijom Cibone

Košarkaši Crvene zvezde prolaze kroz najlošiji period sezone. Ipak, nije sve tako crno kako se sada čini.

Zvezda je porazom u večitom derbiju od Partizana prepustila lidersku poziciju „crno-belima„. Prvo mesto donosi prednost domaćeg terena tokom čitavog plej-ofa ABA lige.

Ipak, i pored serije loših rezultata i neočekivanog poraza od Cibone, izabranici Duška Ivanovića i dalje mogu biti prvi a to upravo zavisi od „Cibosa„.

Hrvatski klub se muči cele sezone sa rezultatima. Finansijska situacija nikad nije bila gora i klub je u jednom trenutku ozbiljno razmišljao i o gašenju.

Igrači su pre dva dana zvanično stupili u štrajk zbog zakasnelih plata i odbili su da se pojave na treningu. I dalje nije poznato hoće li izaći na megdan Cedeviti a neki mediji prenose i da klub razmišlja o istupanju iz regionalne lige.

VESTI O ZVEZDI:

Ovu situaciju će sigurno pomno pratiti Crvena zvezda. Naime, ukoliko hrvatski tim istupi iz takmičenja, svi njihovi mečevi će biti poništeni a samim tim i poraz „crveno-belih„.

U tom slučaju, klub sa Malog Kalemegdana će se vratiti na prvo mesto zbog boljeg međusobnog skora sa najvećim rivalom. Naravno, da bi sve ovo imalo smisla, prvo moraju pobediti Cedevitu u zaostanom kolu.

Iako je sve ovo u domenu hipoteza, nije nerealno da vidimo ovakav scenario, jer Cibona očigledno neće biti u stanju da isplati svoje košarkaše.

 

BONUS VIDEO

 

11
8

5 Komentara

  1. Ljudi koji amater je ovo pisao pa osnovno pravilo ,ako prodje više od 70 posto utakmica ,ne brišu se pobede itd već sve ostaje isto samo sto preostale utakmice se registruju službenim rezultatom

    7
    2
    Odgovori
    • A sve i da ponište, poništava se i pobeda tako da mi onda ostajemo na 17 2, a oni na 16 2 tako da okreni obrni nema od tog posla ništa

      1
      1
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter