0
Fudbal

FIFA World Cup Trophy Tour at Belexpo Centar on September 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SAOPŠTENJE LA LIGE PROTIV FIFA: „Nastavljaju sa svojim zloupotrebama i donose jednostrane odluke!“

Objavljeno: 16.03.23 u 16:27

Sve u vezi Mundijala.

Organizacija nacionalnog prvenstva Španije (LaLiga) objavila je danas saopštenje povodom odluke FIFA u vezi predstojećeg Svetskog prvenstva koje će se odigrati 2026. godine. Oni tvrde da FIFA nije konsultovala nijedno nacionalno takmičenje evropskih država, pre nego što se donela odluka o promeni sistema takmičenja na Mundijalu.

Podsećamo, na SP 2026. godine će učestvovati 48 nacionalnih timova, a iz LaLige navode da će ova odluka doneti ogromnu ekonomsku štetu.

FIFA nastavlja sa svojim zloupotrebama u donošenju jednostranih odluka o svetskom fudbalskom kalendaru, pokazujući potpuno zanemarivanje značaja nacionalnih prvenstava i fudbalske zajednice uopšte. FIFA potpuno zanemaruje ekonomsku štetu koju ove odluke nanose ligama širom sveta. Ove odluke ne uzimaju u obzir takmičarski, sportski i ekonomski uticaj na nacionalne lige, klubove i igrače daljim nabijanjem već preopterećenog rasporeda – piše u saopštenju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Što se tiče samog sistema takmičenja, reprezentacije će biti podeljene u 12 grupa sa po 4 selekcije. U drugu fazu će se palsirati pobednici i drugoplasirani, a njima će se pridružiti i osam najboljih trećeplasiranih timova.

Samim tim umesto 16, u nokaut fazi igraće čak 32 tima.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter