0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

MILENKOVIĆ ZATRESAO MREŽU: Defanzivac golom obradovao Firencu, ali i celu Srbiju! (VIDEO)

Objavljeno: 16.03.23 u 20:49

Zlata vredan pogodak srpskog reprezentativca!

U revanš meču osmine finala Lige konferencije fudbaleri Fiorentine opravdali su ulogu favorita i sa ubedljivih 1:4 slavili na gostovanju turskom Sivasporu. Domaćin nakon povoljnog (1:0) minimalnog zaostatka iz Firence nije imao snage da se suprostavi članu Serije A.

Poveo je Sivaspor pogotkom Erdogana Jesilijurta u 35. minutu, a onda je usledio totalni preokret ljubičastih.

Fiorentina je najpre izjednačila u 44. minutu pogotkom Brazilca, Artura Kabrala.

Hladan tuš za domaće i verovatno odlučujući potez, viđen je u 62. minutu susreta kada je nakon sjajnog skoka odličnim udarcem glavom mrežu turskog tima zatresao Nikola Milenković.

Pobedu Fiorentine do kraja susreta su potvrdili Goutas autogolom i Kaštrovili pogotkom u samom finišu meča.

Italijanski tim je trijumfom mnogo pomogao srpskom fudbalu čiji je koeficijent ostao bolje rangiran u odnosu na turski, s obzirom na činjenicu da su sva tri predstavnika iz tamošnje Superlige završila svoje ovosezonsko takmičenje. Kako sada stvari stoje, Srbija bi i naredne sezone trebalo da zadrži identičan broj predstavnika u Evropi, sa istim ulogama, što garantuje direktno učeće prvaka u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter