1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

FENOMENALNE VESTI ZA SRBIJU, TURCI SU POKLEKLI: Gotovo sigurno dva predstavnika u Ligi šampiona naredne dve godine!

Objavljeno: 16.03.23 u 21:50

Šampion Superlige  direktno ide u grupnu fazu elitnog takmičenja!

Sevilja, Gent i Fiorentina uspeli su da izbore plasman u osminu finale Lige Evrope (španski klub) i Lige konferencija (Belgijanci i Italijani), a ujedno i pomognu razvoju srpskog fudbala.

Tri evropska velikana eliminisala su u nokaut fazi turske timovi, koji su bili glavni kandidat da prestignu koeficijent Mozzart bet Superlige Srbije. Elitni rang srpskog fudbala zauzima 11. poziciju na UEFA listi i kako sada stvari stoje, na dobrom je putu da sačuva mesto koje donosi velike privilegije.

Jedini tim koji ima šansu da ‘pomrsi konce’ Srbiji jeste Bazel. Švajcarski predstavnik je posle penala bio bolji od Slovana iz Bratislave. Švajcarska će zameniti Srbiju na listi isključivo u slučaju da Bazel dogura do velikog finala Lige konferencija i na oba dvomeča ostvari maksimalan broj pobeda (4 trijimfa). Takav poduhvat zvuči zaista nerealno, a to raduje kompletnu sportsku javnost u našoj zemlji.

Srbija trenutno ima 32.375 bodova, za 0,275 više od Turske koja je ozbiljno pretila. Ako se situacija bude razvijala po očekivanom programu, Srbija će u naredne dve godine imati dva učesnika u Ligi šampiona. Prvak države će direktno izboriti plasman u grupnu fazu (prva sezona, u drugoj i šampion kreće iz kvalifikacija), dok će vicešampion krenuti od završnice kvalifikacija i tako ostvariti plasman u Ligu Evrope.

Treće mesto garantuje učešće u Ligi konferencija, dok će četvrtoplasirani morati da se bori kroz kvalifikacioni ciklus. Takođe, ista nagrada očekuje i petoplasirani tim.

BONUS VIDEO:

12
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter