1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

PARTIZANOVA POBEDA U SPLITU JE REGULARNA: Čelnik ABA lige razrešio sve dileme oko sporne završnice! (FOTO)

Objavljeno: 15.03.23 u 18:25

Sada je sve već mnogo jasnije

Poslednjih dana se na društvenim mrežama ozbiljno komentariše utakmica između Splita i Partizana u kojoj su trojkom za pobedu Džejmsa Nanelija slavili crno-beli.

Ipak, jedan video snimak koji je počeo da kruži po internetu doveo je u pitanje regularnost ove pobede srpskog tima zbog navodnih pet ličnih grešaka Matijasa Lesora, koji je uprkos tome bio na parketu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

O svemu je odlučio da se oglasi zvanični statističar ABA lige, Miroslav Nađ.

Dobio sam pojašnjenje nakon provere sa službenim zapisnikom. Sporan faul Lesora nije sviran njemu, već Ledeju i tako stoji u zapisniku. Greška je u Play-by-Play statistici koja je taj faul upisala Naneliju – objasnio je gospodin Nađ.

Problem je nastao kada su se na društvenim mrežama pojavili podaci da je Matijas Lesor u završnici utakmice bio na parketu, a da mu je prethodno dosuđena peta lična greška.

Međutim, kako je i objašnjeno ovde, taj faul nije bio dosuđen njemu već Zeku Ledeju pa je samim tim sve i bilo regularno.

6
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter