0
Košarka

Mathias Lessort (L) argues with Filip Petrusev during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on March 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČUVENI SRPSKI ODBOJKAŠ PORUČIO: „Lesor nije smeo onako da reaguje!“

Objavljeno: 15.03.23 u 10:30

Nakon karijere posvetio se sportskog psihologiji!

Proslavljeni srpski odbojkaš, Andrija Gerić, gostujući na TV Prva, prokomentarisao je sukob koji se dogodio između Matijasa Lesora i Filipa Petruševa na prethodnom derbiju između Partizana Mozzart Bet i Crvene zvezde Meridianbet.

Moj stav oko ovoga je da ozbiljan sportista poput Lesora nije tu zbog koševa nego nosi i odgovornost. Bez obzira šta se desilo, fizički napad nije deo sporta. On ne sme da reaguje tako, iako je u našem društvu to prihvatljivo. Ovome se staje na put tako što se igrač kazni. Tuča ne treba da bude deo predstave za gledaoce. Postoji način da se stane na put, samo je pitanje da li postoji želja. Ima mnogo sportista koji su pravi uzor javnosti. U sportu poput košarke postoje provokacije, štipkanja… Ne možete zbog toga nekog da udarate, morate da se ponašate po pravilima. Ponašanje igrača Partizana nije po pravilima i on mora da bude sankcionisan, bez obzira da li će ga kazniti klub ili liga. Sudija je neko ko treba da čuje provokacije ako su one postojale, ali su one deo sporta i zbog njih ne treba da bude tuče. Kad te neko provocira moraš da budeš iznad toga. – započeo je Gerić.

Mathias Lessort (L) argues with Filip Petrusev during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on March 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nakon sportske karijere, posvetio se sportskoj psihologiji, pa je i iz stručnog ugla imao šta da kaže o ovom slučaju.

Ja nisam tu da određujem pravila i kazne, ali ako se neko dva puta kazni više se neće dešavati. Što se tiče sportista, oni moraju da budu svesni da su uzor i da je svaka reakcija na terenu uticajna na one koji gledaju. – zaključio je Gerić.

BONUS VIDEO:

NAJNOVIJE VESTI IZ ABA LIGE:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter