0
Evrokupovi

FOTO: Official SSC Napoli @en_sscnapoli/ Twitter screenshot

BENZEMA POTVRDIO RUTINSKU POBEDU KRALJA: Niko u Evropi nema ‘lek’ za Osimena, Napoli sa pola snage do četvrtfinala! (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.23 u 22:56

Poznat spisak osam učesnika koji će se boriti za naslov evropskog šampiona!

U terminu od 21 čas odigrane su dve poslednje utakmice ovosezonske osmine finala Lige šampiona. Baš kako je i očekivano, u Napulju i Madridu nije bilo nikakvih iznenađenja.

Liverpul nije imao snage ni da zapreti Real Madridu, koji je ubedljivom pobedom od 2:5 u Engleskoj rešio pitanje pobednika dvomeča. Kraljevski klub, sa klupe predvođen legendarnim Karlom Anćelotijem, sa minimalnih 1:0 overio je plasman među osam najboljih i najavio borbu za odbranu prestižne titule.

Uprkos činjenici da su morali da ‘jure’ tri gola zaostatka iz prvog susreta gosti su više snage potrošili na odbranu sopstvene mreže. Real je bio značajno opasniji, a posed lopte je u blažoj meri bio na strani kluba iz španske prestonice.

Konačan rezultat postavljen je tek u 79. minutu, kada je na asistenciju fantastičnog Vinisijusa Žuniora mrežu engleskog velikana zatresao i zvanično najbolji fudbaler sveta, Karim Benzema.

Publika u Napulju uživala je u luksuzu sa više pogodaka. Nastavak magične sezone za Viktora Osimena oduševio je sve prisutne na stadionu ‘Dijego Armando Maradona’. Ekipa trenera Spaletija slavila je sa 3:0 (5:0), te je tako vrhunske partije iz Serije A ‘prenela’ i na scenu Starog kontinenta.

Osimen je na asisteciju Politana načeo Ajntraht iz Frankfurta golom u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, da bi na 2:0 povisio već u 53. minutu.

Tačka na rutinski trijumf stavljena je 11 minuta kasnije, kada je kazneni udarac na siguran način realizovao Pjotr Zjelinski.

Svi učesnici četvrtfinala Lige šampiona: Čelsi, Bajern Minhen, Inter, Milan, Napoli, Real Madrid, Mančester siti, Benfika.

VIDEO:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter