0
Ostali sportovi

Foto: VSS/Aleksandra Krupanič

ŠOK ZA SRBIJU U PODGORICI: Vaterpolisti poraženi od Gruzije, upitan plasman na završnicu Svetskog kupa!

Objavljeno: 14.03.23 u 19:29

Previše smo se opustili.

Vaterpolisti Srbije doživeli su danas šokantan poraz od selekcije Gruzije rezultatom 23:22, nakon boljeg izvođenja peteraca. Posle prvog dela igre, rezultat je bio 11:11, a Orlovi su na kraju kažnjeni zbog propuštene šanse za miran kraj meča.

Na taj način je sa devet bodova završila kvalifikacioni turnir u Podgorici pa je odlazak na F8 u Los Anđeles doveden u pitanje. Sve zavisi od susreta Crne Gore i Grčke i ukoliko Crna Gora slavi sa tri i više golova, Srbija će ostati bez plasmana. U slučaju takvog rezultata Crna Gora bi u međusobnom krugu sa Srbijom i Grčkom imala najbolju gol razliku a kako je Grčka pobedila Srbiju onda bi ona imala prednost.

Srbija je odigrala, ponovimo slabo, nesigurno, statitično bez žara i epilog je bio poražavajući jer samo bod protiv Gruzije nije dobar rezultat.

Loša je bila srpska prva četvrtina, Čak četiri gola u mreži Mitrovića. Dva puta ga je otvorio Šušišavili. Srbija je dva puta izjednačila preko Mandića pa Ubovića da bi zatim dozvolila igračima Gruzije da pogode još dva puta i da sa 4:2 protiv nezainteresovane Srbije krenu u drugih osam minuta.

Nije bilo bolje ni u drugih osam minuta. Posle gola Vučinića za 3:4, Razmadze je dva puta sprečio izjednačenje. Srpska odbrana je i dalje bila bez dovoljno agresije, napad statičan pa su puleni Dejana Stanojevića održavali prednost. Kod 5:4 za Gruziju Srbija je brzopleto prokockala dva igrača više lošim šutem Rašovića. U kontri je Kamkrakvelidze pogodio a zatim je Bitadze pogrešio sa igračem više. Kaznio je to sa brojčanom prednošću 20 sekundi pre kraja Janković. Gruzija je vodila 6:5 pred drugo poluvreme.

U trećem delu Srbija se prvo dva puta odbranila sa igračem manje a na drugoj strani odlični Đorđe Vučinić je sa dva gola prvi put doneo prednost Srbiji 7:6. Raspoloženi Novobeograđanin Šušiašvili je parabolom izjednačio. Ubović je zatim zaradio peterac ali je Vučinićev šut završio na stativi. Svoju simultanku je nastavio Šušiašvili. Ukrao je loptu Lukiću, isplivao kontru i pogodio za ponovno vođstvo Gruzije 8:7. Izjednačenje je na dodavanje Rašovića doneo Mandić. Bio je to poslednji gol u četvrtini, završni deo se čekao sa nerešenim rezultatom 8:8.

Mandić je na majstorski način počeo poslednji deo, iznudio je peterac kojeg je Rašović pretvorio u gol za 9:8. Dva puta je zatim propuštena prilika da se sa igračem više u jednom napadu odlepi Srbija a kada su te prilike propuštene, posle loše intervencije Mitrovića Gruzija je izjednačila. Posle Stevanovićevog tajm auta Mandić je preuzeo odgovornost i na sebi svojstven način bio strelac za 10:9.

Odbrana sa igračem manje je omogućila napad kojeg je realizovao Radulović. Prvi put je Srbija imala dva gola prednosti 150 sekundi pre kraja. Nije bilo gotovo. Za samo 80 sekundi Gruzija je izjednačila. Nervoza je činila svoje, Srbija naredni napad nije ni organizovala, Gruzija je 40 sekundi pre kraja krenula u napad za gol i vođstvo. Nisu ni šutnuli, ponovo su srpsku utakmicu rešavali peterci. Tri serije su izvođene. Za Srbiju su neuspešni bili Mandić i Vučinić a za Gruziju u poslednjem šutu prve serije Šušiašvili.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter