1
Fudbal

during the Extraordinary Elections Vanredna Izborna Skupstina Fudbalskog Saveza Srbije at Sports center of Serbia Football Federation on March14, 2023 in Stara Pazova, Serbia. (Photo by Pedja MilosavljevicStarsport.rs ©)

SADA I ZVANIČNO: Dragan Džajić je novi predsednik FSS! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 14.03.23 u 15:52

Novi predsednik Saveza je odneo jednoglasnu pobedu pošto je dobio svih 78 glasova

Fudbalski savez Srbije ima novog predsednika a to je Dragan Džajić. Sasvim očekivano, s obzirom da je bio jedini kandidat na današnjoj sednici u Staroj Pazovi, nakon što je Nemanja Vidić povukao svoju kandidaturu.

Delegati su glasali javno a Džajić je dobio podršku svih 78 glasača.

 

 

Džajić je održao i pobednički govor:

Hvala Vam na poverenju koje ste mi ukazali izborom za predsednika Fudbaslkog saveza Srbije, ponosan sam i počastvovan činjenicom da sam dobio priliku da vodim srpski fudbal, prihvatio sam ovaj izazov jer osećam da znanjem i iskustvom stečenim u osvajajnu 36 fudbalskih trofeja, osvajanjem Svetske i Evropske titule mogu da pomognem. Mislim da zajedno možemo uspešno da rukovodimo srpskim fudbalom i podignemo ga na još viši nivo.

– Kada sam bio kandidat, rekao sam da sebe smatram odgovornim čovekom i da će pre svega odgovornost i ozbiljan pristup svim obavezama koje me čekaju i dočekuju u naredne četiri godine biti odlika mog, ali i rada celokupnog saveza. Sada nameravam i to da ispunim, mislim da u FSS ima dosta stvari koje dobro funkcionišu, ali verujem da ima i dosta onih koje možemo da unapredimo. Naravno, merilo rada saveza u očima javnosti je Fudbalska reprezentacijaza. Daćemo sve od sebe da postane redovan učesnik najvećih takmičenja, EP i SP, a potom i da na tim takmičenjima napravi iskorak posle dugo vremena, zaista i zablista. U ovom trenutku je prioritet da se kvalifikujemo na EP i tamo ostvarimo uspeh.

– Uspeh na terenu podiže interesovanje navijača i vraća uglednost reprezentaciji u društvu, najodgovorniji za to su stručni štab i igrači, ljudi koji se direktno bave tim pitanjem, mi smo tu da obezbedimo sve uslovei ja sam siguran da će tako biti. Želim da radimo na razvoju svih regiona, ja vrlo dobro znam koliko talentovane i kvalitetne dece imamo i ne smemo dozvoliti da propadaju, naš fudbal je poznat po velikom broju talentovatnih fudbalera, a on nije iskorišćen u praovj meri. Verujem da tu možemo mnogo da poboljšamo stvari, time će mlađe reprezentattivne selekcije dobiti vetar u leđa – rekao je Dragan Džajić.

On se na kraju zahvalio svim prisutnima na velikoj podršci kao i svojoj porodici i prijateljima.

 

 

 

 

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter