0
Domaći fudbal

during the Extraordinary Elections Vanredna Izborna Skupstina Fudbalskog Saveza Srbije at Sports center of Serbia Football Federation on March14, 2023 in Stara Pazova, Serbia. (Photo by Pedja MilosavljevicStarsport.rs ©)

ISTORIJSKI BUDŽET FSS: Nikada veća ulaganja u srpski fudbal!

Objavljeno: 14.03.23 u 16:11

Novo rukovodstvo će imati rekordan budžet pred sobom

Danas je na izborima u Fudbalskom savezu Srbije za predsednika ove organizacije jednoglasno izabran legendarni fudbale Crvene zvezde, Dragan Džajić.

Nakon izbora prvog čoveka srpskog fudbala, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović otkrio je da će ta institucija imati rekordan budžet.

Ostvareni su dva plasman na SP. Ono što je jako važno, mi smo kroz dva ciklusa Lige nacija, iz Lige C došli do grupe A. Mlada reprezentacija se plasirala na EP u Italiji, omladinci među osam najboljih na EP u Slovačkoj, kadeti su bili treći na EP u Izraelu. Ostvarili su plasman i na EP 2017. i 2018. godine. Žene su pobedile Nemačku, sedmostrukog prvak Evrope. A U17 ženska reprezentacija se plasirala na EP 2017. Futsal se kontinuirano takmiči na najvećim takmičenjima. Ono što je budućnost i što nas čeka je esport, efudbal. Prvaci smo Evrope 2021. i vicešampioni godinu dana ranije. Klupski fudbal nam je 11. u Evropi. Ono na čemu je rukovodstvo insistiralo je borba protiv nameštanja utakmica. Od 2016. do 2022. imali smo čak 92 prijave. Od toga samo pet klubova 58 prijava. Uhvatili smo se u koštac sa velikim zlom. Već dve godine nemamo nijednu prijavu od UEFA, nema nameštenih utakmica. Zahvaljujući VAR-u, koji smo implementirali. Uvećani su sponzorski ugovori za TV prava. Puna regularnog takmičenja donela je nove sponzore. Potpisali smo rekordne ugovore. Dobri rezultati i potpisivanje ugovora za rezultat imaju rekordan budžet. Pratite kretanje budžeta od 2016. na ovamo. U godinama kada ostvaruje plasman na SP to se odražava na prihode. Pogledajte koliko su veći prihodi ostvareni zahvaljujući plasmanu u Katar. Rekordan budžet od oko 30 miliona evra. Od 2016. do 2022. FSS je, iako nedobitna organizacija, uspešna kompanija koja ostvaruje prihode na međunarodnom i domaćem tržištu. Dobit je veća od 20 miliona evra, a državi je na ime poreza uplaćeno više od 13 miliona evra. Od sponzorskih ugovora zarađeno je više pod 60 miliona evra u prethodne dve godine“, rekao je Šurbatović između ostalog.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter