0
Evroliga

foto: Printscreen/Youtube

EVROLIGA U DUBAIJU: Maršal Glikman ponovo govorio o proširenju Evrolige!

Objavljeno: 14.03.23 u 13:58

Kako stvari stoje, u narednih nekoliko godina Evroliga će biti jača za klubove iz Londona, Pariza i Dubaija

Izvršni direktor Evrolige, Maršal Glikman, govorio je u intervjuu za „Walla! sport“ o mogućem proširenju najelitnijeg evropskog takmičenja.

On je rekao da trenutno vodi pregovore za ljudima iz Dubaija ali da oni definitivno neće imati predstavnika naredne sezone.

Sledeće sezone neće biti tima iz Dubaija u Evroligi. Imali smo mnogo razgovora sa njima, već dve godine pričamo i svi imamo isti interes u ovome. Ukoliko se to zaista dogodi, dogodiće se kao deo velikog plana jer je ovo posebna situacija – rekao je Maršal Glikman.

On je dodao da je ogroman problem razdaljina i putovanje od 7, 8 sati na utakmice.

Logistika. Ako vam do Tel Aviva treba četiri sata, do Dubaija se leti makar sedam i to nimalo nije lako. Oni su veliko tržište, imaju dosta novca i veliku halu, ali nemaju ni istoriju, ni tradiciju ni ligu i još uvek nemaju ni oformljeni tim. Voleli bismo da se košarka tamo razvija.

 

Marshall Glickman CEO of Euroleague during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and FC Bayern Munich at Stark Arena on December 29, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Evrokup je isključio kao opciju zbog klubova sa manjim budžetima.

Evorkup ima manje klubove i one sa manjim budžetima pa bi bilo previše zahtevno da oni lete u Dubai, ali bi bilo jako lepo da se priključe Evroligi.

Dosta je realnije da u narednih par godina Evroliga dobije ekipe iz Engleske i Francuske.

Definitivno će London i Pariz imati timove u Evroligi u budućnosti, još pre pet godina smo istraživali tržita i videli koliki potencijal imamo u Nemačkoj, Francuskoj i Engleskoj – zaključio je Glikman.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter