0
Košarka

foto: twitter/@chicagobulls

VUČEVIĆ BRUTALNO ISKRENO O JOKIĆU: „Veoma je teško igrati protiv njega, bukvalno ne postoji recept“!

Objavljeno: 13.03.23 u 16:33

Veliko prijateljstvo, ali i rivalstvo na parketu

Poznato je da košarkaši sa prostora bivše Jugoslavije u NBA ligi imaju svoju malu zajednicu, a članovi te grupe su naravno i Nikola Jokić i Nikola Vučević.

Centar Čikaga je u razgovoru za „Telegraf“ upravo govorio o svom kolegi iz Denvera, kao i o tome kako ga je čuvati na parketu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Kako može biti… Veoma je teško igrati protiv Jokića. On je dvostruki MVP s razlogom, veliki igrač koji skoro sve odlično radi na terenu. Nikola je glavni razlog zbog kojeg je Denver na terenu najbolja ekipa, ne samo na Zapadu, već u čitavom NBA. Sigurno jedan od najtežih duela koje sam imao na centarskoj poziciji, ali uvek se radujem da igram protiv njega. Prvo, jer volim da igram protiv najboljih igrača, a drugo, jer smo on i ja veliki prijatelji van terena. Imali smo mi već dosta dobrih duela u proteklih 8-9 godina. Izvlačimo maksimum jedan iz drugog, mi smo dobili poslednju utakmicu, oni su nas ovde u Čikagu. Svakako su ti dueli zanimljivi jer možemo i da se „čačnemo“ posle utakmice.

Čini se da si ga samo ti u direktnom duelu nadjačao ove sezone, koji je recept?

Nema tu recepta. Mi smo odigrali dobro kao tim, bila je to jedna od boljih utakmica od početka sezone. Ispoštovali smo sve što smo rekli, limitrali smo njihove napade, iskoristili smo njihove mane. Nisu ni oni odigrali najbolje što znaju, dešava se to u NBA ligi, to je na kraju samo jedna utakmica. Ne možemo posvetiti previše vremena tome, tempo je jak i brz, već smo se okrenuli dalje protiv Hjustona. Svakako, Denver je do tog momenta imao samo četiri poraza kod kuće i taj trijumf nam je mnogo značio za samopouzdanje.

Jokić i ti često igrati igricu Counter Strike, ko je bolji?

On je bolji! Igramo ovako kad stignemo, sad nemamo ni toliko vremena tokom sezone. Ali, kada god uspemo, volimo da odigramo. To je neki način da se družimo barem virtuelno jer nam ne dozvoljavaju obaveze da se gledamo. Ali, jeste on malo bolji. Moram da priznam da nisam neki igrač što se tiče tih „pucačkih“ igrica, više sam za ove sportske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter