1
AdmiralBet ABA Liga

during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on March 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN JE BOLJI OD ZVEZDE: „Crno-beli“ se vratili od -20 i razbili večitog rivala! (VIDEO)

Objavljeno: 13.03.23 u 22:46

Još jedna u nizu utakmica gde je Crvena zvezda ispustila ogromnu prednost i na kraju izgubila

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu 92:81 u okviru 21. kola regionalne ABA lige. Domaći su na ovoj utakmici oborili rekord gledanosti na jednom meču ABA lige. Spektaklu je prisustvovalo 17 i po hiljada navijača.

Partizan je trenutno na vrhu sa skorom 18-2, dok je aktuelni šampion Jadrana na 2. mestu sa skorom 17-2 i utakmicom manje.

Partizan dočekuje ovaj derbi u boljem raspoloženju, pošto su slavili na 3 od poslednja 4 meča a jedini poraz doživeli su u Evroligi od Olimpije u Milanu. Bez obzira na poraz izabranici Željka Obradovića imaju pozitivan skor (15-13) i blizu su odlaska u Top 8 fazu.

Crveno-beli“ su u velikom padu forme i to se odražava i na njihove rezultate. Zvezda je u poslednjih 5 utakmica zabeležila samo jednu pobedu i to je bilo u okviru Evrolige kada su u hali „Aleksandar Nikolić“ savladali evropskog šampiona, Anadolu Efes, ubedljivim rezultatom.

Večiti“ rivali su ove sezone odigrali 4 meča a uspešniji je bio klub sa Malog Kalemegdana, koji je slavio tri puta. Poslednji derbi odigran je pre manje od mesec dana. Tada je Zvezda slavila u polufinalu Kupa Radivoja Koraća nakon velikog preokreta, gde su nadoknadili zaostatak od čak 18 poena tokom prvog poluvremena.

 

FOTO: STARSPORT

 

U uvodnih 5 minuta Zvezda je igrala strpljivije i šutirala iz izglednih pozicija. Kampaco i Bentil vezuju 8 poena i sada je 5:10 za „crveno-bele„.

Na drugoj strani, Partizan dosta forsira šut za tri, koji trenutno ne ulazi. Za sada su na 1 od 5. Veliki problem za Željka Obradovića, bila je već treća lična greška Alena Smailagića na isteku šestog minuta prve četvrtine.

Usledio je kraći prekid, pošto su sudijama zasmetali laseri sa tribina. Ovo je prva opomena za navijače.

Kampaco je za sada glavni akter meča. Nakon pogođene trojke, Argentinac sa linije penala donosi maksimalnih 7:19. Partizan je sve poene dao sa slobodnih bacanja. Kevin Panter postiže prve poene iz igre za „crno-bele“ i vraća svoj tim na jednocifreni zaostatak, 11:19.

 

during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on March 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Stefan Marković je pogodio svoju prvu trojku a potom Kampaco stavlja tačku na prvu četvrtinu, 13:24. „Faku“ ima 11 poena, a impozantan podatak je to da Zvezda ima čak 7 ofanzivnih skokova, dok Partizan nema nijedan.

Dobrić pogađa uz faul Lesora na početku druge četvrtine i to je najveća prednost Zvezde, 15:30.

Centri „večitih“ sada imaju svojih 5 minuta. Martin vezuje 4 poena, dok je Lesor nakon pogotka bio polovičan sa slobodnih bacanja. Francuz sada ima 5 od 9 sa linije penala.

Zvezda je u velikom naletu i nakon neverovatne trojke Kampaca preko Ledeja ima ogromnih 22:41.

Lesor nastavlja da se muči sa slobodnim bacanjima i sada je na 5 od 11. Na drugoj strani nova trojka i potom polaganje Kampaca, za +20. Argentinac ima 21 poen uz 10/10 sa linije penala.

Uspeva Partizan da napravi mini seriju i smanji rezultat na 34:48 na poluvremenu.

 

Kao što je to bio slučaj u prethodnim utakmicama, Zvezda ni sada ne uspeva da održi veliku prednost koju je stekla. Partizan trojkom Pantera i slobodnim bacanjima Lesora stiže na -8, 50:58.

Mitrović vraća dvocifrenu prednost sa 4 vezana poena, 51:62. Nakon diskutabilne odluke sudija, žustro je reagovao Nebojša Ilić, koji je zaradio tehničku grešku.

Nastavljaju igrači Zvezde da šalju Lesora na liniju penala a ovaj to kažnjava. Nakon 5/11 snažni centar je vezao 11/11 i sada ima 16 od 22.

Neverovatan kraj treće četvrtine. Prvo luda trojka iz očaja Vildoze pa potom na drugoj strani Jam Madar uz zvuk sirene. Dominacija „crno-belih“ u trećoj četvrtini, koju su dobili 29:18 i sada je 63:66.

 

 

Nastavlja Partizan da melje Zvezdu. 14:0 serija sa kraja treće četvrtine i nakon trojke Ledeja i poena Madara sada je 74:66.

Mitrović jedini pokazuje volju u redovima „crveno-belih„. Postigao je svih 9 poena u poslednjoj četvrtini ali Partizan se sada odlepio na nedostižnih +12, 87:75.

Konačan rezultat je 92:81.

Njabolji u redovima Partizana bio je Matijas Lesor sa 27 poena i 8 skokova uz 15/21 sa linije penala. Zek Ledej i Dante Egzum su dodali po 17 odnosno 15 poena.

U redovima gostiju, Fakundo Kampaco je imao 21 poen uz 5 asistencija dok je jedini vredan pomena bio još Luka Mitrović sa 15 poena.

 

Partizan – Crvena Zvezda , Derbi, ABA Liga 13 – Mart – 2023.Beograd, Srbija Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

 

Partizan je ovom pobedom zadržao prvo mesto i sada ima skor 19-2, dok je Zvezda na 17-3.

 

6
1

1 Komentara

  1. vam pise sva ova skretanja priče sa još jednog poraza. Imate obraz kao armirani beton. Koliko vas placajaju da se ovako blamirate, vajni novinari

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter