0
Niže lige

FOTO: Jelena Grlić

RFK NOVI SAD I SLOBODA PODELILI BODOVE: Mreže mirovale u Čelarevu! (FOTO)

Objavljeno: 12.03.23 u 21:50

Zanimljiva utakmica, ali ovog puta bez golova!

Igrači RFK Novi Sad su pred meč izašli u majicama podrške za teško povređenog kadeta našeg kluba Nikolu Poznića, koji je doživeo prelom obe potkolenične kosti. Mladi fudbaler je uspešno operisan i sada ga očekuje dug period oporavka i povratak na teren.

FOTO: Jelena Grlić

Ovim gestom započeta je utakmica 23. kola Prve lige Srbije između Novog Sada i Slobode, koja je završena remijem 0:0.

FOTO: Jelena Grlić

RFK Novi Sad nije uspeo da nastavi pobednički niz, pošto je u meču protiv Slobode iz Užica kao domaćin remizirao bez golova. Kanarinci mogu da žale za propuštenim prilikama pogotovo u prvom i početkom drugog poluvremena, a zahvaljujući odličnom golmanu Vladanu Elesinu koji je u nekoliko navrata maestralno odbranio nisu kažnjeni za promašaje. Ekipa sa Detelinare ni u petom uzastopnom meču nije primila gol.

FOTO: Jelena Grlić

RFK Novi Sad je u ovaj meč ušao kao veliki favorit, pogotovo zbog rezultata iz prethodna tri kola, kada su ostvarili isto toliko pobeda. Trener Branko Žigić je napravio nekoliko izmena u odnosu na poslednji meč protiv Grafičara, pa je tako umesto Leandra, šansu dobio iskusni Milovanović, koji je u tandemu sa Ognjenom Mažićem odlično odradio posao. Novi Sad je stvarao šanse, pokušavali su da dođu do gola, ali nisu uspeli da pronađu put do mreže. Gosti su igrali defanzivno, a koristili su svaku priliku da ugroze Vladana Elesina, koji je i u ovom meču pokazao da se nalazi u odličnoj formi.

FOTO: Jelena Grlić

Početkom drugog poluvremena RFK Novi Sad je krenuo na sve ili ništa. Branko Žigić je napravio nekoliko izmena, koje su malo probudile tim , ali i navijače na tribinama. Ulazak kapitena Branislava Jovanovića i Luke Serdara je doneo promene, jer su upravo u narednih deset minuta kanarinci najozbiljnije pretili. Odličnu priliku propustio je Mladenović u 74. minutu i nije iskoristio odličnu asistenciju koju mu je poslao Milan jokić, koji je odigrao još jednu maestralnu partiju i pokazao da će biti veliko pojačanje. U finišu meča gosti iz Užica su imali dve pirlilke da kazne domaćina za promašaje, ali je Vladan Elesin, ponovo izašao kao pobednik.

REZULTATI PRVE LIGE:

Jedinstvo Ub – OFK Vršac 2:0
Zlatibor – Radnički NB 1:1
Loznica – Mačva 0:0
Železničar – Inđija 1:0
IMT – Metalac GM 2:1
Trajal – Grafičar 2:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter