0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

LUIS IBANJEZ ZA HOTSPORT: „Gol protiv Partizana uvek na prvom mestu – na Bombonjeri najbolja atmosfera na planeti!“

Objavljeno: 12.03.23 u 14:15

Argentinac o svojoj karijeri, golu protiv Partizana, Bombonjeri…

Luis Ibanjez, Argentinac koji je vrlo brzo ušao u srca navijača Crvene zvezde, za HotSport govorio je o atmosferi na Bombonjeri, igranju za Dinamo i Zvezdu. Otkrio je i kojeg igrača posebno pamti kao teškog za čuvanje i zašto.

Fudbal Jelen Super League season 2015-2016
Vozdovac v Crvena Zvezda
Luis Ibanez
Beograd, 03.05.2016.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Pre svega, možeš li nam ukratko opisati atmosferu na legendarnoj Bombonjeri?

LI: Ma to je najbolji stadion i atmosfera na planeti, po meni. Kad sam igrao tamo nisam primetio koliko znače navijači za rivala, ali kada sam došao da igram protiv Boke sa Rasingom onda sam shvatio da su oni najbolji navijači na svetu.

 Iz Boke, prešao si u Dinamo. Kako je došlo do tog transfera?

LI: Da, oni su me kupili nakon dve utakmice u prvih 11. Malo mi je teško bilo odlučiti, ali znao sam da idem u Evropu i ta prilika se tada nije često pružala.

 Sa Dinamom si igrao i Ligu šampiona. Zna se da si u Hrvatskoj bio jako uspešan. Koji bi trofej ili pobedu izdvojio posebno i zbog čega?

LI: Jesam, imam 14 titula sa Dinamom i to nije malo. Mislim da je najbolja utakmica bila protiv Real Madrida, zato što mi je bilo prvi put igram Ligu šampiona i to protiv velikog Real Madrida na Maksimiru.

Fudbal UEFA Champions League-Second qualifying round, Second leg season 2016-2017
Crvena Zvezda v Valletta
Luis Ibanez
Beograd, 19.07.2016.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

 Igrao si protiv mnogo velikih igrača. Kojeg pamtiš kao posebno teškog za čuvanje?

LI: Uvek kažem da su bili mnogi ali, Aron Lenon mi je bio najteži za čuvati. Bio je jako brz i hitar.

 Nakon sezone u mađarskom Đeru, došao si u Crvenu zvezdu. Koliko je bilo teško odlučiti se za Zvezdu, s obzirom da si igrao za Dinamo?

LI: Da, možda mi je tu bio težak period jer sam mislio posle Dinama da idem u Tursku. Međutim, transfer je propao i u poslednjem trenutku sam otišao u Đer da igram i nastavim dalje. Nije mi bilo teško, imao sam nekoliko opcija, a jedna od tih, bila je i Zvezda. Znao sam da dolazim u veliki klub, a meni to bilo motivacija da odlučim. Hvala Bogu igrao sam u jakim klubovima i znao sam šta to znači.

 Koji gol u Zvezdinom dresu bi posebno istakao? Bilo je nekih fantastičnih!

LI: Mislim da je uvek gol protiv Partizana na prvom mestu, iako ima lepših golova, ali taj je poseban.

 Sledeća destinacija u karijeri bila je Turska. Turski navijači su poznati kao vatreni. Na čijem stadionu je atmosfera najbučnija i najbolja?

LI: Mislim da najlepše stadione ima turska liga. Tamo svaki klub ima top navijače, ali Trabzonovi su mi je bili najbolji. Posle njih, mislim da je na stadionu Bešiktaša najbučnije.

 U Grafičaru si sada jedan od najiskusnijih igrača. Sigurno je da te mlađi momci posmatraju kao vođu i na terenu i van njega. Koliko tebi znači uloga kapitena i predvodnika tima?

Beograd 20.08.2022. Utakmica 4. kola prve lige srbije izmedju fk Graficar i fk IMT odigrana je na stadionu Rajko Mitic Jug. Ibanez Luis Ezaquiel, Vladimir Radocaj. foto STARSPORT / Dusan Milenkovic

LI: Da tu sam i jako sam sretan u klubu. Mislim da se mladi dosta se ugledaju na nas starije i naravno uvek pokušavamo da im budemo primer, ne samo na terenu već i van njega. Grafičar mi je dao priliku da budem kapiten i da se osećam kao da sam 10 godina u klubu. Nadam se da sam vratio klubu ono što su očekivali od mene i da više mladih igrača prelazi u Zvezdu kao do sada, jer ako idu tamo i ne dobiju priliku ništa ne znači sve što su radili kod nas.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter