1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

„SVAKA UTAKMICA NAM JE FINALE“: Duljaj zna šta je najveći problem Partizana!

Objavljeno: 11.03.23 u 15:35

Svestan je problema!

Fudbaleri Partizana sutra od 18 časova i 15 minuta gostuju ekipi Mladosti u Lučanima u okviru 26. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Pred ovaj meč, Igor Duljaj, trener crno-belih, jasno ističe da je svaka utakmica za njih finale.

Nama je svaka utakmica finale, a prva sledeća najvažnija. Pretpostavljam da će uslovi za igru biti izuzetno teški, od momaka tražim da budu odgovorni i rade isto što i na treningu, onda neće biti problema. – jasan je Duljaj.

Zna i šta je najveći problem njegovog tima.

Najveći problem je – glava. Kad bi momci ono sa treninga preslikali na utakmice ne bih brinuo. Kad dođe meč igraju u grču. Kao točak koji se okreće u kontra smeru. Na nama je da ga zaustavimo i okrenemo kako bi trebalo. Niko nije rekao da će biti lako, ali verujem u igrače, da ćemo sve ispraviti. – smatra šef struke Partizana.

head coach Igor Duljaj Crvena Zvezda – Partizan, Derbi, Super Liga Srbije 3 – Mart – 2023.Beograd, Srbija Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Loša energija vlada oko kluba i to je sasvim jasno.

Ne mogu da trošim energiju na ono što ne mogu da promenim. Pre minulog meča sam pozvao na regrutaciju i mobilizaciju, a došli su moji sinovi i drugari. Ima pomaka… Nisam ovde da bih vodio politiku kluba. Bilo bi nam lakše da ima više publike, ali moramo sa ovim da živimo. Stresna je situacija, ali moramo da naučimo i živimo da radimo pod stresom. – kazao je on.

Tokom utakmice sa Kolubarom bilo je negativnih poruka upućenih fudbalerima Partizana.

Mnogo je teško kad sa strane čujete neprijatne poruke poslate njima. Imao sam tu situaciju dok sam igrao, ali su mi skandirali protivnički navijači, zato je bilo lakše. Znatno je teže kad takve povike čujete od nekog ko stvarno voli i poštuje Partizan. Mora da se nauči da se živi sa tim, naš zadatak je da gledamo šta možemo da promenimo. Pre ili kasnije će se promeniti. – rekao je šef struke crno-belih.

Bio je svedok i gore rezultatske krize u karijeri.

Prisustvovao sam još većoj rezultatskoj krizi u Šahtjori, godinu pre osvajanja UEFA kipa. Završili smo prvi deo sezone na 12. mesto. Neverovatno! Nikako nismo mogli da prebordimo krizu. Dinamo Kijev je bio šampion, nismo mogli da ga stignemo, ispred nas se nalazio Metalist sa velikom bodovnom prednošću, usledio je sastanak sa čelnicima, rekao nam je gazda: „Ja sam vas izabrao. Pobedite sve do kraja i bićemo drugi“. Tako je i bilo. Morate sve da probate kako biste razmrdali ekipu. I kad smo dali gol, odlično otvorili utakmicu sa Kolubarom, trebalo je da bude više žara, energije, ali ni njima nije lako. Osećam to. Razgovor pomaže i kad bude krenula pozitivna energija, kroz pobede, onda će fudbalerima pasti veliki teret sa leđa. – smatra Duljaj.

Head coach Igor Duljaj during the Mozzart Super Liga 169 Derby Derbi match between Crvena Zvezda and FK Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on March 03, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nakon remija sa Kolubarom burno je bilo u Humskoj, s obzirom da je uprava imala razgovor sa fudbalerima. Ipak, Duljaj o tome nije rekao ništa.

Naučio sam da se sve što se dešava unutar kuće tu i ostaje. – istakao je trener Partizana.

Crno-belima predstoji borba za drugu poziciju sa Čukaričkim i TSC-om.

Ako se neko boji onda će strah se preneti na igrače. Ne plašim se, radim odgovoran posao, ne sme da postoji prostor za bilo koji strah. Kad radiš pošteno i kad si hrabar onda će sve doći na svoje. – zaključio je Duljaj.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

1
0

1 Komentara

  1. Psiholoski stres je glavni uzrok posrtanja. Imamo veoma dobar tim, ali u sportu ponekad to nije dovoljno. Gledam Dijabatea,pa narode, ne mozes ga prepoznati. Ne moze da se sastavi sa loptom. I nije jedini, nazalost. Dovoljno je videti statistiku koliko puta su vratili loptu bez razloga nazad,boje se da preuzmu odgovornost za gresku. Ima tu jos nekih stvari koje nisu za javni diskurs, ali je sve jasno.
    Duljaju nije lako,ali mu svi zelimo puno srece. Verujem da ce vec protiv Mladosti biti bolje Ipak i objektivno, Partizan ce biti drugi a Vojvodina treca ,jer je to realni poredak u nasoj SL, Cuka i TSC su minorsi kao klubovi a mnogo je bolje da Vossa zauzme recu pozciju zbog koeficijenata UEFA. Novi Pazar moze da iznenadi i ne teba ga podcenjivati, realno ce se i u doigravanju boriti za petu poziciju i evrospot.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter