0
Evroliga

FOTO: Twitter/AS Monaco Basket

PARTIZANU RASTU ŠANSE ZA TOP 8: Monako trijumfovao nad Baksonijom!

Objavljeno: 11.03.23 u 08:25

Novo kolo Evrolige.

Košarkaši Monaka pobedili su Baskoniju rezultatom 102:93 u 28. kolu Evrolige. ,,Kneževi su na ovaj meč došli bez Majkla Džejmsa i odigrali fantastičnu utakmicu na teškom gostovanju u Vitoriji. Ova pobeda odgovara izabranicima Željka Obradovića, jer španci ostaju iza ,,crnobelih’’ u borbi za top 8 Evrolige.

Baskonija sada ima skor 15-13, koliko imaju i košarkaši Partizana, Makabija i Žalgirisa, a do kraja regularnog dela ostalo je još šest utakmica. Utakmica je bila zanimljiva, domaći su je počeli bolje, a srpski reprezentativac Vanja Marinković u prvom poluvremenu je imao 3 od 3 za tri poena.

Gosti su preuzeli kontrolu sredinom druge četvrtine i na poluvreme otišao sa prednošću, bez obzira što su domaći košarkaši imali prednost od +8, a bilo je 52:47.

Najefikansiji  za Baskoniju je bio Darijus Tompson sa 20 poena i 12 asistencija, slede ga Markus Hauard sa 20, Vanja Marinković 14, a dvocifren je bio i Maik Kocar sa 11 poena.

U pobedničkom timu, Džordan Lojd je ubacio 19 poena, zatim Eli Okobo 18, Alfa Dijalo 17, Donta Hol 15, a 14 poena i 13 skokova postigao je Čime Monekea koji je sa 24 indeksna poena bio najefikasniji igrač ovog susreta.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter