1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA SE BOLJE SNALAZI U POZORIŠNOJ ATMOSFERI: Ubedljivo vođstvo crveno-belih! (I četvrtina)

Objavljeno: 10.03.23 u 20:21

U dvorani gotovo i da nema publike!

Košarkaši Panatinaikosa u 28. rundi najkvalitetnijeg evropskog takmičenja dočekali su aktuelnog šampiona Srbije i ABA lige, Crvenu zvezdu. Izabranici Duška Ivanovića stigli su u grčku prestonicu s namerom da ostvare još jedan pozitivan rezultat i vrate se u trku za plasman među osam najboljih timova na Starom kontinentu.

Duel u Atini počeo je u terminu od 20 časova, a posle 10 minuta igre rezultat je 9:17 u korist crveno-belih.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sport Klub (@sport.klub)

Prvi napad pripao je domaćima, ali oni nisu uspeli da postignu poene. Zaista je tužno izgledala čuvena O.A.K.A. s obzirom na činjenicu da se slabija poseta ne pamti. Navijači su tako pokazali svoj revolt upravi kluba zbog loših rezultata.

Dobrić je posle prodora doneo prve poene Zvezdi, domaćin je uzvratio zakucavanjem na drugoj strani. Ognjen Dobrić je ponovo sjajno otvorio meč, jer je već u narednom napadu pogodio trojku.

Zanimljivo je da se Ben Bentil nametnuo od starta sa skokovima. Snažni krilni centar iz Gane pokupio je čak tri lopte ispod koša za dva minuta igre.

Viđeno je nekoliko loših napada oba tima, da bi potom maestralnu asistenciju Fakunda Kampaca iskoristio Bentil. Li je polovičnim učinkom sa linije penala smanjio na 3:7.

Grigonis je proigrao Papajanisa, a ovaj je snažno zakucao za -2. Zvezda je igrala odlično u defanzivi, ali kreativnost u napadu je izostala. Arbitar je dosudio faul u napadu na račun Bentila.

Upravo je Papajanis pravio velike probleme Zvezdi, ali ulaskom Stefana Lazarevića posao mu je otežan u značajnoj meri.

Izjednačio je Pao, ali Vildoza je odlično uočio i proigrao Bentila koji je bio precizan sa linije 6.75.

Prvi poeni za crveno-bele posle televizijskog tajm-auta delo je Nemanje Nedovića, koji dobro zna kako se pogađaju trojke u ovoj dvorani. Prvi timski prekršaj Panatinaikosa viđen je, verovali ili ne, na 1.53 do kraja prve deonice.

Vildoza je promašajima potvrdio da se nalazi u jako lošoj šuterskoj formi i delovalo je kao da samopuzdanje po kojem je Argentinac poznat nije na standardnom nivou. Nedović je sa linije slobodnih bacanja povisio na 7:15.

Prva deonica završena je rezultatom 9:17 u korist srpskog šampiona.

 

 

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter