0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA POBEDILA SEBE U ATINI: Očajno izdanje celog tima i niz neshvatljivih poteza probudili usnuli Pao! (FOTO)

Objavljeno: 10.03.23 u 21:53

Veliki preokret Panatinaikosa!

Košarkaši Panatinaikosa, verovatno ne svojim već zaslugama protivnika, uspeli su da upišu pobedu u 28. kolu Evrolige. Grčki velikan je savladao Crvenu zvezdu posle velikog preokreta u Atini. Sastav iz Beograda imao je velikih +16 u trećoj deonici, a onda je usledila serija od 22:2 i osam minuta igre bez poena za tim sa Malog Kalemegdana.

Ekipa Duška Ivanovića nije izgledala kao neko ko je spreman da pobedi bilo kog rivala u tim momentima i neočekivanim porazom je gotovo isključila sve šanse za plasman u TOP 8.

FOTO: STARSPORT

Prvi napad pripao je domaćima, ali oni nisu uspeli da postignu poene. Zaista je tužno izgledala čuvena O.A.K.A. s obzirom na činjenicu da se slabija poseta ne pamti. Navijači su tako pokazali svoj revolt upravi kluba zbog loših rezultata.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sport Klub (@sport.klub)

Dobrić je posle prodora doneo prve poene Zvezdi, domaćin je uzvratio zakucavanjem na drugoj strani. Ognjen Dobrić je ponovo sjajno otvorio meč, jer je već u narednom napadu pogodio trojku.

Zanimljivo je da se Ben Bentil nametnuo od starta sa skokovima. Snažni krilni centar iz Gane pokupio je čak tri lopte ispod koša za dva minuta igre.

Viđeno je nekoliko loših napada oba tima, da bi potom maestralnu asistenciju Fakunda Kampaca iskoristio Bentil. Li je polovičnim učinkom sa linije penala smanjio na 3:7.

Grigonis je proigrao Papajanisa, a ovaj je snažno zakucao za -2. Zvezda je igrala odlično u defanzivi, ali kreativnost u napadu je izostala. Arbitar je dosudio faul u napadu na račun Bentila.

Upravo je Papajanis pravio velike probleme Zvezdi, ali ulaskom Stefana Lazarevića posao mu je otežan u značajnoj meri.

Izjednačio je Pao, ali Vildoza je odlično uočio i proigrao Bentila koji je bio precizan sa linije 6.75.

Prvi poeni za crveno-bele posle televizijskog tajm-auta delo je Nemanje Nedovića, koji dobro zna kako se pogađaju trojke u ovoj dvorani. Prvi timski prekršaj Panatinaikosa viđen je, verovali ili ne, na 1.53 do kraja prve deonice.

Vildoza je promašajima potvrdio da se nalazi u jako lošoj šuterskoj formi i delovalo je kao da samopuzdanje po kojem je Argentinac poznat nije na standardnom nivou. Nedović je sa linije slobodnih bacanja povisio na 7:15.

Prva deonica završena je rezultatom 9:17 u korist srpskog šampiona.

Volters je upisao četvrti poen iz karkaterističnog prodora. Na drugoj strani Nedović se fintom oslobodio čuvara, a potom pogodio drugu trojku na meču!

Iznudio je reprezentativac Srbije i dva slobodna bacanja, pa je brzo ostvario dvocifreni učinak. Tomas je smanjio na 13:22 na drugoj strani.

Zvezda je održavala dvocifrenu prednost, a svoje minute na adekvatan način iskoristili su Filip Petrušev i Luka Mitrović. Bivši kapiten ekipe sa Malog Kalemegdana je vrlo inteligentno ‘mučio’ daleko snažnije rivale na obe strane terena.

Ušli su gosti iz Beograda u seriju loše organizovanih akcija, pa je Panatinaikos koji se mučio od samog starta uspeo da priđe na 20:26 sredinom drugog kvartala.

Lazarević je vrhunskim prodorom i šutem prekinuo seriju domaćina.

Prišli su gosti ponovo na -6, ali trojka preko ruke je delo Nikole Ivanovića koji u poslednje vreme nije imao značajnu minutažu.

Kuzmić je napravio fantastičan blok i otvorio put do koša Nemanji Nedoviću, koji je samo naslonio loptu od tablu.

Duško Ivanović je već sredinom druge četvrtine pružio šansu svim igračima u timu. Ognjen Kuzmić je nastavio u dobrom ritmu i povisio na 22:35.

Derik Vilijams je odlučio da preuzme stvar u svoje ruke i serijom 5:0 ublažio prednost crveno-belih. Filip Petrušev je trojkom odmah uzvratio na drugoj strani.

Tandem Nedović – Kuzmić je dominirao u grčkoj prestonici, a zeleni jednostavno nisu imali rešenje kako da ih zaustave. Pri rezultatu 27:40 trener domaćeg tima je ponovo zatražio tajm-aut.

Na najdužu pauzu otišlo se pri rezultatu 29:42.

Prvi su do poena posle najduže pauze stigli gosti! Ivanović je bio X faktor, jer je ponovo u važnom trenutku pogodio trojku.

Ozbiljno kvalitetnu odbranu postavili su crveno-beli. Prve poene PAO je ubacio tek posle dva minuta igre u nastavku.

Met Tomas je pogodio trojku i smanjio na 34:46. Nije se dugo čekalo na reakciju gostujućeg sastava. Lopta nije htela kroz obruč, ali Zvezdina centarska linija je izborila čak četiri ofanzivna skoka prilikom borbe za poene. Kuzmić je fauliran vrlo grubo, ali nije ga to omelo u nameri da poentira sa penala.

Raspucao se Met Tomas, ali Zvezda je na sve imala odgvor. Posle dužeg vremena na terenu su se našli Kampaco i Marković. Argentinski plejmejker je proigrao srpskog, a bivši reprezentativac je ubacio trojku poput one protiv Efesa u Beogradu.

Kuzmić je nastavio da briljira protiv bivšeg tima. U stilu Kampaca je proigrao Petruševa, koji je ponetirao uz prekršaj. Filip je ponovo propustio priliku da se nagradi poenom sa linije slobodnih bacanja.

Prazan hod Zvezde domaći nisu kažnjavali na pravi način. Crveno-beli su uz primetne oscilacije uspevali u nameri da sačuvaju prednost. Na manje od tri minuta do kraja treće deonice prišli su domaći na -9.

Zaista čudne odluke arbitara i tri brza faula dosuđena Nikoli Ivanoviću omogućila su domaćem timu da priđe na -5.

Zvezda je očajno izgledala u tim momentima, ali ne može se zanemariti činjenica da su sporne sudijske odluke u velikoj meri pomogle Panatinaikosu da vrati samopouzdanje.

Vilijams je trojkom vratio ekipu u igru, serija 15:1 je potpuno poremtila goste. Crveno-beli su napravili niz pogrešnih poteza i zakomplikovali gotovo već rešenu situaciju. Čak pet i po minuta srpski tim nije postigao koš iz igre.

Treća deonica je završena rezultatom 52:55.

Poenima Voltersa prišli su domaći na -1, a pošto je vreme za napad istaklo dobili su priliku i da povedu. Učinili su to zeleni, prvi put na utakmici. Nejt Volters je povisio na 59:55. Serija od 22:2 zaista zvuči neverovatno.

Dobrić je ušao sa klupe i trojkom prekinuo nalet grčkog tima. Nakon poena Grigonisa i Li je u tranziciji dodao dva za +6. Vrlo brzo Grci su se odlepili na devet razlike.

Petrušev je sa linije slobodnih bacanja smanjio na -7.

FOTO: STARSPORT

Prosto neverovatno šta se desilo sa srpskim šampionom u nastavku. Jednostavno, Zvezda nije izgledala kao profesionalni sastav. Nemanje Nedovića dugo nije bilo u igri, a razlog nije poznat. Crveno-beli nista nisu mogli da pogode u finišu meča.

Sve viđeno do kraja meča od strane srpskog šampiona nije bilo dovoljno ni da se ublaži prednost domaćina. Meč je završen rezultatom 75:66.

Najefikasniji igrač u pobedničkom sastavu bio je Papajanis sa 17 poena, dok je Vilijams dodao 13. 

Nedović i Petrušev su ubavili po 12 poena, a Dobrić je dodao 8 u redovima crveno-belih.

1
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter