0
Ostali sportovi

FOTO: Foto FINA Fro

VATERPOLSITI SRBIJE PORAŽENI OD GRČKE: Ključni meč u subotu protiv Crne Gore!

Objavljeno: 10.03.23 u 23:04

Biće to pravi izazov za našu selekciju.

Vaterpolisti Srbije poraženi su od selekcije Grčke u utakmici kvalifikaciobog turnira Svetskog Kupa rezultatom 16:14. Srbija je prvi put poražena od Grčke na zvaničnim takmičenjima što obzirom na kvalitet timova nije veliko iznenađenje.

Grčka je dominirala do sredine treće četvrtine. Odlična realizacija igrača više omogućila je rivalu da krajem prve i u drugoj četvrtini napravi seriju 6:0, povede 8:2 da bi post Srbije prekinuo svojim trećim golom Dušan Mandić 58 sekundi pre velikog odmora.

Imao je protivnik 9:3 I 10:4 u trećem delu I činilo se da bi srpski tim mogao da doživi ubedljiv poraz. Međutim izabranici Uroša Stevanovića su zaigrali daleko bolje a ton je davao Strahinja Rašović koji je u trećih osam minutatri puta bio prrcizan. Probudio se u napadu Lukić i posle tri četvrtine bilo je 9:13.

FOTO: Foto FINA Fro

Bolja igra je pokazana i u završnom delu. Istina, nije bilo snage da se napravi potpuni preokret. Iskusniji Grci su odolevali, Srbija je prilazila na minus od dva gola, preko Strahinje Rašovića i Lukića (12:14). Tada je na scenu stupio Genidunas, pogodio je iz teške pozicije a zatim i iz peterca. Pitanje pobednika je bilo rešeno ali su Ranđelović i Janković do kraja utakmice učinili da poraz bude sa manjom razlikom.

U subotu u 17.30 naša reprezentacija će protiv Crne Gore verovatno rešavati pitanje odlaska na finalni turnir u Los Anđeles.

SRBIJA: Mišović, Mandić 4, S.Rašović 5, Ranđelović 1, Lazić, Lukić 2, Drašović, V.Rašović, Stanojević, Ubović 1, Janković 1, Vučinić, Mitrović. Selektor: Stevanović.

GRČKA: Zerdevas, Genidunas 3, Skumpakis, Kalogeropulos, Funtulis 3, Papanastasiju 2, Gilas 1, Argiropulos 3, Solanakis 1, Kakaris 3, Alafragis, Vlahopulos, Zorztatos. Selektor Vlahos

BONUS VIDEO: 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter