0
Fudbal

Foto: Twitter/@EnMaroc

UKRAJINA ODUSTALA DO DOMAĆINSTVA SVETSKOG PRVENSTVA SA ŠPANIJOM I PORTUGALOM 2030: Evo koja zemlja se uključila!

Objavljeno: 10.03.23 u 16:37

Četvrta reprezentacija iz Katara želi organizaciju.

Španija i Portugal su dobili novog člana u trci za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine, a to je Maroko. Po odustajanju Ukrajinaca, Markonaci su se uključili i 9. marta će se zvanično priključiti kandidaturi. Najveću konkureknciju imaće u južnoameričkoj četvorci ArgentinaUrugvajParagvajČile. Oni su i zvanično potvrdili kanditaturu. Treća opcija je EgipatGrčkaSaudijska Arabija.

Takođe su i Srbija, Bugarka, Grčka i Rumunija prvobitno apllicirali za organizaciju Mundijala 2030. godime, ali nisu uspeli da ispune sve zahteve. Engleska, Severna Irska, Škotska, Vels i Republika Irska odustale su od domaćinstva za SP 2030. godine, ali su podneli kandidaturu za EURO 2028. godine.

Poslednji rok za prijavu je jun 2023. godina, dok će se domaćim odlučivati na FIFA kongresu krajem 2024. godine. Naredno Svetsko prvenstvo 2026. godine održaće se u SAD, Meksiku i Kanadi u junu i julu.

 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter