0
Fudbal

FOTO: Twitter/@BlackYellow

OPŠTA POMETNJA U NEMAČKOJ: Lagali kada je rođena zvezda Borusije Dortmund!

Objavljeno: 10.03.23 u 12:30

Ponovo u centru pažnje!

Pre nekoliko meseci kroz svetske medije počela je da se provlači informacija da Jusufa Mukoko, mladi fudbaler Borusije Dortmund, zapravo i nije tako mlad.

Tvrdnje su se ispostavile kao tačne – Nemci su lažirali godine i Mukoko nema 18 nego 22 godine!

Grešku je prvi ponašao Špigel, a to je nateralo i ostale nemačke medije da ‘kopaju’. Nemački portal Bunt došao je do krštenice u kojoj piše da je Mukoko zapravo rođen 19. jula 2000. godine, a ne 20. novembra 2004. kako glasi zvanična verzija.

Od ranih početaka, njegova priča je sumnjiva. Afrikanac je u mlađim kategorijama (do 15 godina) u jednoj sezoni, na 56 utakmica postigao nestvarnih 90 golova. Jednostavno odskakako je od konkurencije.

Njegove godine mogu samo da se nagađaju. Možda je realnost takva da ima godinu ili dve više, ali sigurno nema 17. Bez obzira na to, momak nije kriv ni za šta, nikog nije varao, niti je načinio neku prevaru. – izjavio je tada Timo Projs, trener mladog tima Milionera, u vreme kada je Mukoko nastupao za isti.

Bunt je istraživanjem došao do podataka da su roditelji, Usman Mohamad (taksista) i Jusufa Harira (domaćica). Dok u nemačkoj krštenici piše da mu je otac Džozef Mukoko. Ispostaviće se samo očuh.

Neverovatna priča, zaista.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter