0
Niže lige

FOTO: STARSPORT

NA BANJICI OGROČENI SUĐENJEM: ‘Nećemo nikom dozvoliti da se igra sa sudbinom FK Rad!’ (FOTO)

Objavljeno: 10.03.23 u 18:25

‘Tražimo od Sudijske organizacije i Dejana Filipovića kao njenog predstavnika da se javno izjasne o kriterijumu suđenja na utakmicama FK Rad u toku prolećne polusezone.’

Saopštenja beogradskog velikana prenosimo u celosti i bez izmena.

-Poštovani, Fudbalski klub Rada nikada nije imao praksu da se obraća fudbalskoj javnosti saopštenjima, međutim dešavanja koja prate utakmice našeg kluba u prethodnih nekoliko kola primorala su nas da javno zatražimo odgovore na pitanja od Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Prvenstveno ističemo da smo duboko i isključivo zagledani u naše dvorište i potragu za načinom na koji da izađemo iz rezultatske krize. Namerno kažemo rezultatske, jer kada je igra u pitanju, u najmanju ruku smo bili ravnopravni sa svim rivalima sa kojima smo se u prethodna tri kola susreli na terenu.

U tri prolećna kola dobili smo dva crvena kartona, a suđenje je u najmanju ruku bilo tendeciozno i na štetu Fudbalskog kluba Rad. Smatramo da smo perfidnosti arbitara i neujednačenom kriterijumu najviše bili izloženi na poslednjem susretu protiv Metalca. Prilikom donošenja odluka, sudija može da dosudi jedanaesterac koji to nije bio i to možemo da prihvatimo. Ali ne i da tokom svih 90 minuta protiv sebe imamo neujednačen kriterijum. U tome vidimo očiglednu nameru.

Kada je susret protiv Metalca u pitanju, svedočili smo skandaloznom suđenju jer nam je poništen regularan pogodak, a pri tome je našem igraču neopravdano pokazan crveni karton. Ista sudibina zadesila nas je i na utakmici protiv Inđije kada nam nije dosuđen očigledan jedanaesterac u samom finišu susreta.

Zato tražimo od Sudijske organizacije i Dejana Filipovića kao njenog predstavnika da se javno izjasne o kriterijumu suđenja na utakmicama FK Rad u toku prolećne polusezone.

Klub smo izuzetne istorije i tradicije, svojvremeno smo učestvovali u evropskim takmičenjima, iznedrili ogroman broj dokazanih fudbalera i reprezentativaca. I zbog svega navednog sigurni smo da smo zaslužili bolji tretman od strane sudijske komisije. Ne tražimo nikakve privelegije, već samo da nam se omogući fer i pošteno suđenje.

Pre dve godine smo se preselili u niži rang takmičenja. Pred poslednji meč u Subotici svi su govorili da ćemo pobediti i opstati. Međutim, dokazali smo dostojanstvo i poštenje na tom meču. Prihvatili smo ispadnje iz Superlige viteški i kao pravi sportisti.

I zato ističemo da ćemo prihvatiti svaki ishod ukoliko je on rezultat dešavanja na terenu. Ukoliko nije, preduzećemo sva raspoloživa sredstva u okviru zakona da zaštitimo klub. Nećemo nikom dozvoliti da se igra sa sudbinom FK Rad.

Shodno istoriji, tradiciji, rezultatima i doprinosu koji smo dali srpskom fudbalu, zaslužujemo ravnopravan tretman i odnosu na sve druge klubove Prve lige Srbije – navodi se u saopštenju kluba sa Banjice.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Фудбалски Клуб Рад (@fkradbeograd)

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter