0
Fudbal

FOTO: MerkurXtip

MERKURXTIP FANTAZI: Saveti i najava 27. kola!

Objavljeno: 10.03.23 u 11:53

U 27. kolu Premijer lige četiri tima imaju po dve utakmice, a to su Brajton, Palas, Sautempton i Brentford. Ne preporučujemo da preterujete sa igračima iz ovih ekipa, najveću pažnju posvetite Brajtonu i Brentfordu.

Očekuje nas zanimljiv vikend, pred Arsenalom je težak zadatak, gostovanje na Kreven Kotidžu, Liverpul pokušava da nastavi seriju protiv Bornmuta u gostima, to je i utakmica koja otvara kolo u subotu.

Siti gostuje Palasu s kojim uvek imaju problema. Junajtedu posle nokauta dolazi idealna utakmica kući protiv Sautemptona i tu ne bi trebalo biti problema.

BORNMUT-LIVERPUL

Posle senzacije na Enfildu i spektaluarne igre Salaha, Gakpa, Darvina koji su se najviše isticali kada pričamo o fantazi poenima, ali ceo tim je bio na vrhunskom nivou. 7 komada obaranje svih rekorda u međusobnim derbijima i rušenje snova Mančesteru o tituli.

Gostovanje Bornmutu se čini kao lak zadatak, ali daleko je od toga. Ovo je lepa prilika da raspoloženi napadači Liverpula nastave gde su stali, kada uzmemo u obzir da ’’redsi’’ imaju i duplo kolo početkom aprila, svakako da ih treba ubacivati u tim.

LESTER-ČELSI

Čelsi je izbacio Dortmund u Ligi Šampiona i izgleda da stvari kreću na bolje za Potera i ekipu. Još uvek je dug put pred njim, ali je s ovom pobedom sigurno sebi kupio vreme. Žoao Feliks je nekako najopasniji po gol protivnika, ali to nikako da se pokaže po fantazi bodovima. Sterling ako bude igrao može biti dobra opcija. U odbrani komanduje Kulibali i nekako je najsigurnija opcija. Što se tiče Lestera Medison je jedina logična opcija. Oko njega se vrti igra ’’lisica’’.

TOTENHEM-NOTINGEM FOREST

Više ne znamo šta možemo očekivati od Spursa. Trebala bi da se potrefi jedna utakmica kada će im sve „ići od noge“ i kada će napuniti mrežu golovima. Da li je to za vikend protiv Foresta? Kejn je sigurica, ostali se menjaju, tu pre svega mislimo na Sona, Kuluševskog i Ričarlisona. Ne možemo da ne pomenemo Brenana Džonsona iz Foresta koji igra kao preporođen. Obratiti pažnju na njega u narednim kolima.

KRISTAL PALAS-MANČESTER SITI

Glavna vest za Palas je da se Zaha oporavio i spreman je za utakmicu. U prošlom kolu je postigao gol protiv Vile, ali je zbog minimalnog ofsajda poništen. Znamo da Palas svaki put namuči ’’građane’’, tako da ne verujemo da će biti drugačije i ovog vikenda.

Haland standardno u napadu. Čini se da više nije toliko opasan kao na početku sezone, slabije ulazi u šanse, a verovatno i odbrana sada mnogo više pažnje posvećuje njemu. De Brujne polako odlazi u senku Fodena i Mareza i izgleda da je bolje imati Salha za tu cenu, pogotovo u narednom periodu. Odbrana Sitija standardno dobra, Ake možda nije loša opcija.

FULAM-ARSENAL

Možda i najzanimljivija utakmica 27. Kola. Veoma teško gostovanje za Arsenal, ne samo što igraju gradski derbi, nego je Fulam u ozbiljnoj formi, sjajno igraju i bore se za Evropu.

Ne treba mnogo govoriti o Arsenalu, pokušaće da nametnu svoj stil igre. Problem je što Marko Silva ume dobro da spremi ovakve utakmice. Da izađe u visok presing ili da se namesti nazad i ide na kontre, svakako ima igrački kadar za obe opcije.

Mitrović je u padu forme, ali svakako je i dalje najopasniji igrač Fulama. Solomon je u sjajnoj formi, obratiti pažnju na ovog momka, sjajan dribler, a videli smo i u par prethodnih utakmica da ima i sjajnu završnicu. Saka, Odegar i Martineli će ponovo predvoditi napad Arsenala.

MANČESTER JUNAJTED-SAUTEMPTON

Junajtedu je pod hitno potreban restart! Debakl od Liverpula ne bi smeo ostaviti trag na ovako dobru sezonu. Rašford je mogao pogoditi i protiv Liverpula, nedostajalo je samo malo sreće. Kazemiro je imao lošu utakmicu, i sigurni smo da je to mnogo uticalo na ceo tim Junajteda. Entoni verovatno neće startovati za vikend.

Verujemo da će domaćin dobiti ovu utakmicu sa data 2 ili više golova. Ten Hag je poznat kao menadžer sa strogom disciplinom i sigurno je da će sve uraditi da u nedelju dobiju utakmicu.

NJUKASL-VULVS

Njukaslu je preko potrebna pobeda i povratak na pobednički kolosek. Sada već vidno u krizi, Edi Hau ima na papiru lakši zadatak, da dobije kući protiv ’’vukova’’. Ima na raspolaganju skoro sve igrače, sem Žoelintona koji pauzira zbog nakupljenih žutih kartona. Isak če najverovatnije startovati za vikend, moguće da će i sa dva napadača krenuti, pa će i Vilson biti u pogonu od prvog minuta. Almiron je stao, što je i bilo za očekivati, nemoguće je takvu formu držati cele sezone. Odbrana Njukasla je sjajna opcija, možda čak i sa dva igrača, a Tripije je siguran.

Što se tiče Vulvsa, dolaze sa solidnim samopouzdanjem posle pobede nad Totenhemom od 1-0 i sjajnog gola Adame Traorea. Himenez je u napadu, Ruben Neveš preti šutevima sa distance, izuzetno teška utakmica za prognoziranje.

 

Uživajte u vikendu koji je pred nama!

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter