0
Evroliga

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Zalgiris Kaunas at Aleksandar Nikolic Hall on December 13, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZAVRŠNICA EVROLIGE SVE NEIZVESNIJA: Žalgiris istakao ozbiljnu kandidaturu za top 8!

Objavljeno: 09.03.23 u 23:01

Litvanci na korak od plasmana u plej of.

Košarkaši Žalgirisa su nakon poraza od Reala i Barselone savladali na svom terenu Asvel rezultatom 86:67 u okviru 28. kola Evrolige. Od starta nije sve delovalo najbolje za domaće pošto su prvu deonicu izgubili 22:16.

Ispostavilo da je to bilo sve što smo videli od francuskog tima, jer je već do poluvremena Žalgiris preokrenuo na 43:37. Ono što je za Litvance najbitnije je da su došli do petaneste pobede u sezoni i sada imaju još šest mečeva da obezbede plasman u nastavak takmičenja.

Ovaj trijumf utiče i na Parizan i Crvenu zvezdu. Izabranici Željka Obradovića su porazom od Olimpije sada na istom skoru kao ekipa Žalgirisa. Ono što raduje ,,crnobele’’ je da imaju bolji međusobni skor.

Za crveno-bele problem predstavlja poraz u drugom meču. Prvi duel izabranici Duška Ivanovića su dobili 77:73, dok su u drugom duelu poraženi rezultatom 71:66. U slućaju da Zvezda napravi seriju pobeda, morala bi da ima jednu više od Žalgirisa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter