0
Tenis

Tennis Tenis Mats Wilander-Otvoreni Trening Beograd, 05.14.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

VILANDER PORUČUJE: „Što manje Đoković igra, to bolje!“

Objavljeno: 09.03.23 u 14:50

Jasna poruka Šveđanina!

Američke vlasti odlučile su da ne dozvole najboljem teniseru sveta, Novaku Đokoviću, da nastupi na Mastersima koji se održavaju u Indijan Velsu i Majamiju. Doduše, za ovaj drugi još uvek tinja nada.

Ipak, Mats Vilander, nekadašnji švedski teniser ne vidi preveliki problem u tome.

Đoković će biti svež za sezonu na šljaci, za Rolan Garos. On je broj jedan na ATP listi. Već je oborio sve rekorde kao prvoplasirani na čelu liste najboljih tenisera sveta. Kakva je razlika ako osvoji još jedan Indijan Vels ili Majami? – ističe on.

BELGRADE, SERBIA – FEBRUARY 22: Novak Djokovic attends a press conference at Novak Tennis Centre on February 22, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Napominje da Đoković puca od samopouzdanja i da mu ono nije potrebno.

Đokoviću nije potrebno samopouzdanje da bi se vratio u krug šampiona i ponovo počeo da pobedjuje. Verujem da će mu pauza pomoći da se odmori i osvoji kalendarski grend slem. Đoković je već osvojio Australijan open. On mora da trijumfuje na Rolan Garosu, jer mislim da mu je možda ovo poslednja šansa da osvoji kalendarski grend slem. – kazao je Mats za Eurosport.

Za kraj je ocenio da je za Novaka bolje da što manje igra.

Što manje igra tenis, bolje je za njega, jer može da osvaja velike turnire. Mislim da je ovo savršena situacija za porodičnog čoveka, kao što je Đoković. Ima priliku da trenira kod kuće i koliko želi, večera sa porodicom, provodi vreme sa dragim ljudima. – zaključio je Vilander.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter