0
Košarka

Bogdan Bogdanovic Zeljko Obradovic Round 2 Group A Euroleague basketball game between Strasbourg and Fenerbahce on October 23. 2015 in Strasbourg, France 23.10.2015. (photo: Bob Trauffler / STARSPORT)

OBRADOVIĆ REKAO BOGDANOVIĆU ŠTA NE BI PODNEO U NBA LIGI: Srpski košarkaš govorio o reprezentaciji, a otkrio je i jednu tajnu!

Objavljeno: 09.03.23 u 17:36

Siguran je da bi se snašao.

Srpski reprezentativac i košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović, u razgovoru za špansku agenciju Efe, govorio je o brojnim temama, među kojima su reprezentacija Srbije, njegova karijera, ali i Željko Obradović. Bogdan je kod Željka u Fenerbahčeu bio jedan od lidera ekipe, a sada je otkrio šta to najtrofejniji evropski stručnjak ne bi mogao da podnese u NBA ligi, uz napomenu da bi se sigurno snašao ukoliko bi otišao „preko bare“.

– Sigurno bi. Zna mnogo košarke. Ali, moram da vam priznam nešto – rekao mi je da ne bi mogao da izdrži tolike pauze zbog tajm-auta, šoua, zabavnog programa… On košarku shvata jako ozbiljno. Možda i previše ozbiljno. Takav je i poštujem ga jako zbog toga. Kada gledam sa strane, ne vidim nijedan razlog zašto ne bi došao. Njegovo shvatanje košarke i sporta je drugačije od onoga kako ljudi gledaju ovde – počeo je Bogdanović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Potom je govorio i o proteklom Evrobasketu, na kome nije mogao da nastupi zbog povrede.

– Pre svega bih čestitao Španiji na osvojenoj tituli. Ista govori mnogo o reprezentaciji, jer su mnogo vodili računa o svemu tokom turnira, postojala je jaka hemija. Osvojili su nekoliko medalja zaredom, postojala je i mala pauza, a i kada se generacija promenila patili su, ali su ostali na vrhu – istakao je Bogdan, uz odgovor na konstataciju da li je Srbija imala veće ciljeve obzirom da je igrao Nikola Jokić:

– Nikola nam stavlja veliki pritisak (smeh), ali i donosi ogroman kvalitet. Najsmešnije je to što je ekipa tu ne zbog novca ili nečeg sličnog, već samo zbog drugarstva.

Srbi u NBA ligi se drže zajedno, što Bogdanović potvrđuje.

– Otkriću vam tajnu (smeh). Trudimo se da budemo najbolji mogući domaćini kada nam sunardonik dođe u goste. Postoji nepisano pravilo koje je tu godinama unazad – kada te neko tvoj zove i pita kada si slobodan da te pokupi, vodi te u restoran ili svojoj kući. Sve ti organizuje, ponaša se prema tebi kao prema članu porodice. Na kraju dana smo mi svi velika porodica – zaključio je Bogdanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter