0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

OBRADOVIĆ: ‘Nemoguće je dobiti meč sa ovakvom statistikom! Hvala mom velikom prijatelju Mesini!’

Objavljeno: 09.03.23 u 23:55

Ubedljiv poraz crno-belih!

Košarkaši Partizana završili su duplo kolo Evrolige porazom od Armanija iz Milana sa ubedljivih 76:72.

Popularni Manekeni su pobedom u 28. kolu elitnog evropskog takmičnja produžili uspešnu seriju na šest vezanih trijumfa. Vodio je Partizan sa velikih +9 u prvom poluvremenu, borio se ravnopravno uprkos očajnom izdanju do kraja treće deonice, ali na početku odlučujućeg perioda meča Armani je prelomio rezultat u svoju korist.

Najefikasniji u sastavu iz srpske prestonice bio je Kevin Panter sa 15 poena, pet skokova i tri asistencije. Lesor je dodao 11, a Eksum i Naneli po 10 poena.

Po završetku meča oglasio se trener Partizana, Željko Obradović.

– Čestitam Olimpiji na pobedi, mislim da su zaslužili da pobede na ovom meču, jer su igrali veoma agresivno. Za nas je ovo bila najgora utakmica napadački gledano. To je zbog toga što je Milano igrao agresivno, a mi sporo. Gledajući statistiku je lako zaključiti sve. Imali smo osam asistencija i 18 izgubljenih lopti. Nemoguće je tako dobiti meč. Bili smo blizu tri četvrtine – rekao je Obradović i dodao:

– Pravili smo mnogo grešaka u odbrani, o tome smo govorili na tajmautima, pogotovo u trećoj i četvrtoj četvrtini. Sve je to do koncentracije, falilo je malo energije. Zbog toga nismo dobro igrali ni u napadu. Ne, bili smo bez energije, igrali smo jako sporo. Loše smo dodavali loptu danas od igrača do igrača. Ovo je najgora utakmica ofanzivno definitivno.

Željko se potom zahvalio Mesini na prijatnom dočeku.

– Želim da kažem jednu stvar. Pre svega, želim da se zahvalim Milanu i Etoreu Mesini na gestu, on je moj veliki prijatelj, hvala mu na tome. Želim da pričam i o ambijentu večeras u dvorani. Rekao sam da je u Bolonji bilo neverovatno, ali i danas je bilo fantastično. Prelep ambijent, svi navijači Milana i naši su uživali – zaključio je Obradović, koji je danas proslavio 63. rođendan.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter