0
Tenis

FOTO: Twitter/@usopen

KARLOS ALKARAZ BI MOGAO DA SE VRATI NA PRVO MESTO ATP LISTE: ,,Mislim da sam veoma dobar igrač na tvrdim podlogama, uvek idem da pobedim!’’

Objavljeno: 09.03.23 u 22:25

Španski teniser ambiciozan.

Alkaraz bi mogao da skine Đokovića sa vrha, ali za to mu je potrebna titula u Indijan Velsu, mastersu gde je prošle godine ispao od Rafaela Nadala u polufinalu. Španac je govorio kako je to za njega veliki cilj i da je igranje mastersa 1000 uvek teško.

-To je zaista veliki cilj za mene. Igranje mastersa 1000 je uvek teško i zaista želim da postignem dobar rezultat ovde. Volim ovaj turnir. Ako osvojim i ponovo budem broj jedan biće sjajno, zaista želim to da uradim. – započeo je on.

Karlos ima dosta problema sa povredama u poslednje vreme, ali stigao je da osvoji turnir u Buenos Ajresu. Rekao je da se oseća zaista dobro, da je odradio prvi trening i da je spreman.

-Osećam se zaista dobro. Danas je bio prvi trening na kome sam mogao da vežbam sa nekim igračima. Odigrali smo nekoliko poena. Uzeo sam slobodne dane i istina je da su mi prijali. Osećam se spremnim. – nastavio Španac.

Alkaraz nije igrao na tvdoj podlozi ove sezone, pošto je od Australijan opena i Akapulka odustao. Dodao je još da misli da je veoma dobar igrač na tvrdim podlogama i da uvek i ide na pobedu.

-Mislim da sam veoma dobar igrač na tvrdim podlogama, uvek idem da pobedim. Međutim, ne smatram sebe favoritom za osvajanje ovog turnira jer je prošlo dosta vremena od kada sam se poslednji put takmičio na ovoj podlozi. Drugi igrači takođe imaju šansu. Siguran sam da ih imam i ja, pokušaću da ih iskoristim. – zaključio je Karlos Alkaraz.

Španski teniser čeka protivnika iz dulea između Kokinakisa i Holta.

 

 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter