0
Evroliga

Barcelona's Nikola Kalinic in action during Euroleague basketball match between Crvena Zvezda and Barcelona

KALINIĆ OTKRIO DA LI BI IKADA PREŠAO U PARTIZAN: Govorio je i o razlozima Radonjićevog neuspeha!

Objavljeno: 09.03.23 u 19:14

Ima jasan stav.

Srpski reprezentativac i košarkaš Barselone Nikola Kalinić, govorio je za portal BasketNews o srpskim timovima u Evroligi, kao i o mnogim drugim temama. On je istakao da i Zvezda i Partizan igraju dobro i da će se boriti za plej-of, ali i da veruje da će makar jedan tim igrati četvrtfinale.

Igraju dobro. Crvena zvezda je malo pala, ali ima dobar tim. Verujem da će igrati bolje i boriće se za plej-of. Ne znam kakav im je raspored, ali verujem da će jedan, ako ne i oba tima iz Beograda igrati četvrtfinale. Partizan je dugo bio van Evrolige. Sada je ponovo tu i igra odlično. Imaju dobre igrače, trenera i navijače. Zvezda takođe ima sjajne navijače i sjajno je biti košarkaš u Srbiji sada – počeo je Kalinić.

Dobio je krilni košarkaš pitanje o tome da li bi ikada zaigrao za Partizan, na šta je imao nedvosmilen odgovor.

– Ne. To nije za mene. Tako razmišljam. Neki ljudi su to radili. Znam da se Raduljica vratio u Srbiju da bi igrao za Zvezdu, lično ne vidim da bih to uradio, igrao u suprotnom taboru. To je moj pogled na život.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Kalinić je prokomentarisao i ekadašnjeg trenera Dejana Radonjića, koji ej imao neuspešnu epizodu u Paantinaikosu.

Nisam stigao da pratim njegove utakmice tamo jer sam imao svoje obaveze sa Barselonom. Verovatno je problem nedostatak komunikacije. Za njegov sistem i njegov pogled na košarku potrebno je vreme. Da se razumemo, Panatinaikos mu je verovatno dao vreme, jer su ranije još i brže menjali trenere. Ali, njegov stil im očigledno nije odgovarao. Možda je i jezička barijera veća od onoga što je mogao da kontroliše, kako bi objasnio šta traži od igrača – počeo je Kalinić, a potom je istakao da je Radonjić imao dobru komunikaciju sa stranicma, jer ih je bilo manje:

– Da. Ali, drugačije je zato što je u Zvezdi bilo trojica do četvorice stranaca u timu, ovde je bio pun stranaca. Jako ga poštujem kao trenera, odličan je. Očigledno mu je lakše da radi u Srbiji. Verujem da će pokazati da je dobar trener u svom narednom angažmanu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter