0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ARMANI PODSETIO NA RUKOMETNU EKIPU: Partizan kažnjava promašaje Italijana, maestralna igra Kevina Pantera! (I četvrtina)

Objavljeno: 09.03.23 u 20:54

Odličan rezultat srpskog tima!

Košarkaši Partizana utakmicom 28. runde najelitnijeg takmičenja na Starom kontinentu protiv domaćeg Armani Milana završavaju dupli programu na evropskoj smotri za ovu sedmicu. Susret u Italiji počeo je u terminu od 20 časova i 30 minuta, a nakon prve deonice rezulat je 13:19 u korist crno-belih.

Partizan je meč startovao u petorci: Lesor, Naneli, Panter, Avramović i Vukčević.

 

Prvi napad su izborili domaći, ali je povratnik na teren posle teške povrede Ševon Šilds promašio šut za tri poena. Na drugoj strani u poslednjoj sekundi napada isto je uradio Kevin Panter, koji je upravo iz Armanija stigao u redove beogradskih crno-belih.

Ređali su se promašji na obe strane igrališta, a prvi je za dva pod faulom pogodio Kevin Panter. Kapiten vicešampiona ABA lige je realizovao i dodatno slobodno bacanje.

Domaćin je nastavio u očajnom ritmu. Efikasnost sastava čuvenog trenera Etorea Mesine je izostala u svakom smislu na početku susretu.

Panter je prodorom povisio na 0:5, a prvi poeni za Armani delo su Johanesa Fojtmana. Arbitri najpre nisz priznali njegov pogodak, ali nakon gledanja video provere promenili su odluke.

Panter se raspucao od samog starta i vezao sedam poena za gostujući tim. Posle poena Lesora i Avramovića odvojio se beogradski sastav na tada velikih 2:10. Ovakav rasplet situacije naterao je Mesinu da zatraži prvi tajm-aut.

Milan je u prvom kvartalu izgledao poput prosečne rukometne ekipe, a ne košarkaškog sastava koji u svojim redovima ima neke od najboljih igrača na kontinentu.

Nikolo Meli je na izuzetno iskusan i mudar način iznudio prekršaj Zeka Ledeja i smanjio zaostatak na 3:10 sa linije penala. Italijan nije realizovao drugo slobodno bacanje, što je najbolje govorilo o napadačkom raspoloženju domaćina.

Šabaz Nejpir je trojkom presekao crnu seriju Milana i zaključak je da su sa učinkom 2/11 iz igre domaći imali odličan rezultat.

Partizan je odmah reagovao veoma atraktivnim zakucavanjem Matijsa Lesora, koji je sjajnim potezom izazvao oduševljenje među gostujućim navijačima.

Iako je Nejpir pogodio trojku Milanu to nije pomoglo u nameri da pobošlja ofanzivni skor. Promašaji i izgubljene lopte omogućili su crno-belima da preko Lesora vrate maksimalnih +8.

Bili Beron je pogodio dva slobodna bacanja, njegovo 17. i 18. uzastopno u elitnom takmičenju.

Prvi pogodak sa distance za crno-bele delo je u poslednje vreme fantastičnog Džejmsa Nanelija. Uzvratio je Dejvis za dva, da bi ishitrnim napadom crno-beli izgubili posed zbog koraka Nanelija.

Već u sledećoj akciji prekršaj u napadu napravio je Timoti Luvavu, koji je na nedozvoljen način oborio sunarodnika Matijasa Lesora.

Đanpaolo Riči je smanjio na 13:17 pogotkom za tri u tranziciji, a Panter je postavio konačnih 13:19.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter