0
Košarka

BELGRADE, SERBIA - FEBRUARY 09: Head Marina Maljkovic of Serbia reacts during the FIBA Women's Olympic Qualifying Tournament 2020 Group B match between Serbia and Mozambique at Aleksandar Nikolic Hall on February 9, 2020 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

SRBIJA SAZNALA RIVALE NA EVROPSKOM PRVENSTVU: ‘Na Evrobasketu nema lakih rivala!’

Objavljeno: 08.03.23 u 18:53

Medalja je prioritet! 

Ženska seniorska reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu koje se od 15. do 25. juna 2023. održava u Sloveniji i Izraelu igraće u D grupi sa Turskom, Slovačkom i Mađarskom, odlučeno je žrebom u dvorcu na brdu pored Kranja.

Pošto su domaćini EP imali pravo da izaberu po jednu partnersku reprezentaciju koja će se takmičiti u grupi u njihovoj zemlji, Slovenija je izabrala Srbiju, pa će naše najbolje košarkašice igrati u Ljubljani, u dvorani „Stožice“, dok se Izrael odlučio za Češku. Dakle, grupe C i D će biti u Ljubljani, baš kao i eliminacione runde, a grupe A i B u Tel Avivu.

FOTO: KSS

Moj odgovor na pitanje o komentaru žreba je uvek isti… Kada igrate veliko takmičenje kao što je Evrobasket, onda nema lakših protivnika, pa tako nema ni lakših grupa i zbog toga sam se uvek trudila da istu pažnju posvetim svakom rivalu, bilo da on dolazi iz drugog, trećeg ili četvrtog šešira. Mi smo plan naših priprema sastavili davno, pre poslednje utakmice kvalifikacija, kada smo ga samo potvrdili. Na prvenstvo putujemo kao branioci šampionskog trona, što nikako ne treba da predstavlja pritisak na ovu novu generaciju, već samo kao motivacija i stimulacija da se ostvari što bolji rezultat. Znamo šta nam je činiti u narednom periodu i to moramo da sprovedemo u delo, kako bismo maksimalno spremne dočekale početak turnira u Ljubljani. Takođe bih želela da izrazim veliko zadovoljstvo što je slovenačka federacija odabrala baš nas za partnera i dala nam mogućnost da se takmičimo u Ljubljani. Sigurna sam da će se potruditi da se osećamo kao kod svoje kuće, kao i da ćemo imati veliki podršku sa tribina – rekla je selektorka Marina Maljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter