0
Niže lige

FOTO: MerkurXtip https://www.youtube.com/watch?v=zXLmDG--OR0

PONOS KRUPNJA I ZAPADNE SRBIJE: MerkurXtip vam predstavlja Fudbalski klub Rađevac!

Objavljeno: 08.03.23 u 15:15

MerkurXtip „SA TERENA“

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja će, putujući po Srbiji, predstavljati klubove iz nižih liga.

Naš Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 22. epizoda donosi priču o Fudbalskom klubu Rađevac iz Krupnja, sada članu Srpske lige – grupa Zapad. Nalazi se u gornjoj polovini prvenstvene tabele i prevashodni cilj ovog kolektiva je da postane stabilan član trećeg ranga takmičenja.

Rađevac je prošle godine proslavio 100 godina postojanja, a za tu priliku slavlje je uveličala ekipa Crvene zvezde koja je u više navrata dolazila na stadion „Mirko Vasiljević“. Ovaj stadion je sjajno pozicioniran i pruža sve uslove za rad prvog tima, ali i mlađih selekcija pa su mnogobrojni igrači nastavili karijeru u većim sredinama. Najpoznatiji igrači koji su potekli iz ovog kluba su Zvonko Petrović, nekadašnji igrač Partizana, Vojvodine i klubova u inostranstvu, kao i Njegoš Petrović koji je poznat po igrama u Crvenoj zvezdi.

Od Milana Matića ćete čuti dosta toga od osnivanja do danas, uz ideju i pravac delovanja kluba, načinu finansiranja, ali i saznati imena klubova najvećih rivala ekipi Rađevca.

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter