0
Fudbal

FOTO: Starsport

KAZNA ZA HULIGANA KOJI JE NAPAO MARKA DMITROVIĆA: Evo kolika će sankcija biti!

Objavljeno: 08.03.23 u 14:32

Navijač PSV-a osuđen.

Huligan holandskog tima koji je napao srpskog golmana Marka Dmitrovića na meču PSVSevilja u šesnaestini finala Lige Evrope, osuđen je pred sudom u Holandiji. Dmitrović ga je brzo savladao i neutralisao. Navijač je dobio tri meseca kazne zatvora, od čega je mesec dana uslovno. Takođe, izrečena mu je dvogodišnja zabrana odlaska na stadion PSV-a.

Sudija koji mu je izrekao presudu je istakao da jee to nepoštovanje prema igračima, fudbalskim klubovima i pravim  navijačima PSVa.

– Uđete na teren pijani. To je nepoštovanje prema igračima, fudbalskom klubu i pravim navijačima PSV-a. Sebe nazivate fudbalskim navijačem, ali ovo nema veze sa fudbalom. – zaključio je sudija u izricanju presude.

Tužilaštvo u Holandiji navodi da postupanje osumnjičenog nije imalo nikakve veze sa ljubavlju prema klubu i da je ovo trebalo biti zabavno fudbalsko veče.

– Ono što je trebalo da bude zabavno fudbalsko veče poremećeno je njegovim ponašanjem – navodi se u presudi tužilaštva.

20-godišnji navijač iz Rurmonda reko je da se ničega ne seća i da je sve neverovatno brzo prošlo.

Izašao sam na teren, sve je prošlo neverovatno brzo. Pre nego što sam postao svestan, ležao sam na zemlji i odvelo me je obezbeđenje. – zaključio je navijač.

Mladić je posle nekoliko dana uputio izvinjenje Dmitroviću. On je zbog ovog ispada ostao bez poslao, a izbačen je iz navijačke grupe.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter